Prvi trening u martu
214

Škola trčanja Klix uskoro otvara prijave za novu generaciju polaznika

L. K.
Škola trčanja Klix će 8. februara otvoriti prijave za novu generaciju polaznika, a prvi trening bit će održan već 2. marta na Vilsonovom šetalištu.

Kroz niz godina postojanja sa preko 600 polaznika i polaznica Škola trčanja Klix je potvrdila činjenice koje je nauka već odavno utvrdila – redovno bavljenje fizičkom aktivnošću poput trčanja potiče dobro raspoloženje, smanjuje stres i rizik od kardio-vaskularnih bolesti, pomaže u gubljenju prekomjernih kilograma, a druženje i trčanje u grupi olakšavaju napredak i postignuće. U Školi trčanja Klix savladavaju se osnovne trkačke tehnike i rutine koje iz treninga u trening grade potpuno nove životne navike kod polaznika i polaznica.

Iz Udruženja "Marathon“ Sarajevo poručuju da je ovogodišnji program Škole trčanja dodatno unaprijeđen i da sve koji se priključe očekuje mnogo novih aktivnosti koje garantuju kvalitetno provedeno vrijeme i višestruke benefite.

"Na osnovu višegodišnjeg iskustva vođenja Škole i brojnih vlastitih iskustava u svijetu rekreativnog trčanja, u ovoj godini uvodimo nekoliko vrijednih unaprjeđenja u naš program. Školsku godinu smo podijelili u dva dijela, a otvara je Proljetni semestar koji počinje 2. marta 2021. i završava se svečano 27. juna 2021. godine 'Vivia Run&More Weekend' festivalom i Banjalučkim polumaratonom kojim ćemo proslaviti napredak koji su polaznici postigli za 15 sedmica treninga. Potom ćemo 29. juna 2021. godine započeti Ljetni semestar koji će trajati sve do 31. oktobra 2021. godine u okviru kojeg ćemo istrčati najveći i najpopularniji 14. Sarajevo Sberbank polumaraton tokom trajanja Sarajevo Run Festa. Učešće na trkama naravno nije nužno, temelj Škole trčanja su redovni treninzi i dobra atmosfera kroz druženje, edukaciju i podršku", navode iz Udruženja.

Polaznici Škole trčanja Klix će imati treninge tri puta sedmično, utorkom i četvrtkom u 18:00 sati i subotom u 9:00 sati i moći će birati između tri grupe ovisno o nivou kondicije: Zelena grupa za početnike, Žuta grupa za one koji mogu trčati 15 minuta i Crvena grupa za sve koji mogu trčati 30 minuta u kontinuitetu.

Pored navedenog sve polaznike i polaznice očekuju broje pogodnosti i popusti kod partnera Udruženja "Marathon“ kao što su: posebno dizajnirana sportska majica, sponzorirani treninzi na duge staze uz ukusnu hranu i druženje, popust od 20 posto na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, popust od 20 posto na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama, popust od 20 posto na sve proizvode dostupne na Internet prodavnici BIONA, popust od 10 KM na mjesečnu članarinu za sve treninge u BTC Fitness, korištenje FitPass mjesečne kartice za samo 50 KM, te brojni drugi koje možete pročitati na zvaničnoj stranici Udruženja "Marathon".

Za prijavu, kao i sve informacije o Školi trčanja Klix posjetite njihovu web stranicu, a odgovore na sva pitanja možete dobiti na [email protected]: "Vidimo se na treningu!".