Priključite se!
16

Škola trčanja Klix nastavlja sa radom: Održana već tri treninga

L. K.
Najpozitivnija priča u gradu i ove godine počela je sa radom i treninzima na otvorenom. Trenerski tim koji predvode Selma, Aida i Elvedin već tri puta su zajedno sa polaznicima trenirali na Vilsonovom šetalištu i u Velikoj aleji.

Prvi trening ovogodišnje Škole održan je u utorak, 2. marta, drugi već u četvrtak 4. marta, a treći u nedjelju 7. marta. Isti kontinuitet treninga će se zadržati i u narednom periodu počevši od marta pa sve do juna, koliko traje prvi ciklus treninga, koji će se nastaviti od jula do kraja oktobra kroz drugi ciklus treninga.

Obzirom da su osigurani uslovi za bezbjedno održavanje treninga na otvorenom polaznici imaju priliku poboljšati svoju fizičku spremu i mentalno zdravlje, te održati zdrav nivo socijalnih kontakata.

Plan je da, ako okolnosti dozvole, školarci zajedno treniraju do kraja oktobra čemu možemo i sami doprinijeti pridržavajući se pravila propisanih od strane Vlade FBiH, a u svrhu prevencije od širenja infekcije.

"Shodno, molimo sve polaznike da redovno nose maske u zatvorenom i na otvorenom u prisustvu drugih, te da kontinuirano vode računa o ličnoj higijeni i ispravnoj dezinfekciji. Vidimo se na Vilsonovom šetalištu br. 10 naredni trening", poručili su iz ove škole trčanja.

Za više informacija možete pogledati web stranicu Škole trčanja Klix.

Još uvijek nije kasno za sve one koji se žele priključiti popularnoj “školici” molimo da popune prijavu i time postanu dio najpozitivnije priče u gradu.