Trka pored Neretve
61

Šesti Mostarski polumaraton osvojili Francuskinja Zoe Hamel i Ivan Dračar iz Hrvatske

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Zoe Hamel i Ivan Dračar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Šesti Mostarski polumaraton na kojem su učestvovala 644 sudionika iz 21 zemlje svijeta na dionici od 21 kilometra preko sedam mostarskih mostova su osvojili Francuskinja Zoe Hamel i Ivan Dračar iz Hrvatske.

Prvoplasirani Dračar, koji je član Hrvatskog akademskog atletskog kluba "Mladost" iz Zagreba ističe da je ovo njegov treći nastup i druga pobjeda, s najboljim rezultatom do sada.

Ivan Dračar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Ivan Dračar (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Jako sam zadovoljan, iako uslovi nisu bili baš idealni, ali od početka sam diktirao tempo i uspio ga održati do kraja", kazao je Dračar zadovoljan što je na Mostarskom polumaratonu iz godine u godinu konkurencija sve jača.

Među jakom konkurencijom, za drugo mjesto se izborio Ante Živković koji je bio i pobjednik prvog polumaratona u Mostaru, dok je treće mjesto osvojio Alija Imamović.

Tijesna je utrka bila i među ženama gdje se za treće mjesto izborila Dijana Manđaralo, dok je drugo mjesto osvojila Jozphine Mintel, prije koje je do cilja stigla jedino Francuskinja Zoe Hamel koja živi u Mostaru, okitivši se titulom pobjednice.

Zoe Hamel (Foto: G. Š./Klix.ba)
Zoe Hamel (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Treći put trčim Mostarski polumaraton i moram reći da je utrka zaista bila teška. Posebno je bio težak zadnji kilometar, koji je uvijek najteži, ali sam zadovoljna i lijepo je pobijediti", kazala je pobjednica Mostarskog polumaratona.

Mostarski polumaraton je održan u sklopu "Mostar Run Weekenda" na dionici od 21 kilometra prelazeći preko sedam mostova i kroz najljepše dijelove Mostara okupivši takmičare iz 21 zemlje svijeta, a Mostarci ovaj događaj nazvali praznikom sporta u najvećem gradu na Neretvi.

U sklopu manifestacije održana je i humanitarna utrka građana u kojoj je učestvovalo 790 osoba iz devet država, a sva prikupljena sredstva bit će uručena mostarskom Udruženju "Minores" koje brine o beskućnicima i siromašnim građanima.