Uvrstite je u svoj dan
27

Samo 10 minuta dnevno jedne aktivnosti sagorijeva kalorije i pomaže u procesu mršavljenja

N. C.
© Shutterstock
© Shutterstock
Jedan od najpopularnijih oblika vježbanja u svijetu je svakako trčanje, a sve je popularnije i kod nas. Postoji mnogo nevjerojatnih prednosti trčanja, a dovoljno je samo 10 minuta dnevno.

Primarni motiv većine njih je poboljšanje kondicije, a istraživanje pokazuje da gotovo 80 posto trkača trči kako bi ostali u formi ili očuvali zdravlje.

Studija objavljena u časopisu JAMA Internal Medicine otkriva da vam samo 10 minuta dnevno ove tjelovježbe može produžiti život. Prema mišljenju trenera Mikea Bohla, trčanje je izvanredan oblik fitnessa koji pruža mnoštvo prednosti. Najbolji dio je to što trčati možete gotovo bilo gdje, i to bez ikakve opreme osim dobrih patika za trčanje.

"Iako postoje ljudi koji pomiču granice trčanja, poput onih koji učestvuju u maratonima, postoje i prednosti kraćeg trčanja, poput naprimjer 10 minuta dnevno'', objašnjava Bohl.

Samo 10 minuta trčanja dnevno izvrsno je za sagorijevanje kalorija i poticanje mršavljenja kod svih kojima je cilj skinuti nekoliko kilograma viška.

''Trčanje je odlična vrsta kardio vježbe te je nevjerojatan način za postizanje vaših ciljeva mršavljenja. Ovisno o vašoj brzini i težini, možete očekivati ​​da ćete sagorjeti oko 150 kalorija trčanjem samo 10 minuta'', dodaje Bohl.

Osim brze potrošnje kalorija, 10-minutno trčanje svaki dan pomoći će vam da ojačate mišiće nogu, poboljšat će gustoću vaših kostiju, zdravlje srca i krvožilnog sustava te doprinijeti poboljšanju vašeg mentalnog zdravlja.