|

Petominutne pilates vježbe za žene koje dugo sjede

Petominutne pilates vježbe za žene koje dugo sjede
16
Klix.ba
8.8.2017. u 08:11
22
komentara
16

dijeljenja
Petominutne pilates vježbe za žene koje dugo sjede
Prekomjerno sjedenje nije zdravo i povećava rizik od dobijanja raznih bolesti, od dijabetesa do demencije. Kretanje organizma je bitno kako bi se pokrenula cirkulacija, održala kondicija i razvili mišići.
Magazin Women's Health objavio je četiri pilates vježbe koje će za samo pet minuta pomoći vašem organizmu da se oporavi.

1. Vježbe za kičmuSjedite i raširite noge malo šire od vaših kukova. Ruke raširite ravno. Okrećite gornji dio tijela na lijevu i desnu stranu dodirujući leđa. Uradite vježbu po tri puta.

2. MakaziceLezite na leđa, podignite jednu nogu i uhvatite rukama zglob, dok drugu držite ravno ispruženu. Podižite glavu, vrat i ramena prema gore, da budete što bliže nozi. Uradite vježbu po dva puta s obje noge.

3. IstezanjeSjedite raširenih nogu i ruku. Lijevom rukom dodirujte desno stopalo tako da vam karlica bude na podu, a vaš grudni koš raširen koliko god je moguće. Uradite isto sa suprotnom nogom i rukom. Bitno je da ovu vježbu ne radite naglo kako se ne biste povrijedili.

4. SirenaSjedite u poziciju Z tako da je jedna noga ispred, a druga iza vas. Podignite jednu ruku, udahnite duboko i nagnite je na suprotnu stranu preko glave. Pokušajte da se ne savijate. Vratite se u početnu poziciju i isto uradite drugom rukom.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...