Za lijene
31

Pet vježbi koje će vam pomoći da brzo smršate i riješite se sala oko struka

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ako ste na dijeti i čini vam se da se nikako ne možete riještiti sala oko stomaka,vrijeme je da uz prehranu uključlite nekoliko jednostavnih ali učinkovitih vježbi. Ove vježbe dobre su i za rehabilitaciju vaše kičme. Također e vam pomoći da tonirate trbušne mišiće i ojačate vaš metabolizam.

Sve ove vježbe možete izvoditi bilo gdje, u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, pa čak i vani ukoliko imate podlogu za vježbanje.

Kliješta

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Početni položaj: Lezite na bok. Savijte ruku i stavite je ispod glave. Drugu ruku stavite ispred sebe. Lagano savijte koljena, držeći stopala zajedno. Stisnite vaše mišiće.

Držeći noge podignite koljena prema gore, a zatim ih vratite u početni položaj. Da biste ciljali prave mišiće, ne pomičite zdjelicu i ne dozvolite da se vrat savije. Vježbu ponavljajte 15 do 20 puta.

Bočno rastezanje

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Početni položaj: Savijte jednu ruku i koristite je za potporu. Ispružite noge, podignite zdjelicu prema gore, a drugu ruku stavite na bokove. Potom psustite zdjelicu i vratite se u početni položaj. Dok radite ovu vježbu leđa moraju ostati prava. Vježbu ponovite 12 do 15 puta, za svaku stranu.

Balerina

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Početni položaj: Savijte jednu ruku i koristite je za potporu. Ispružite noge. Podignite drugu ruku i zdjelicu prema gore. Polako spustite nadlakticu prema dolje i ispod tijela. Vratite se u početni položaj. Ponavljajte vježbu 12 puta za svaku stranu.

Struna

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side
Početni položaj: Stanite na sve četiri. Držite dlanove i koljena na podu. Dižite se na nožnim prstima i dižite se u položaj daske, pokušavajući da ne savijete leđa. Ostanite u ovom položaju dvije do tri sekunde aktivirajući mišiće. ovu vježbu ponavljajte 15 do 20 puta.

Valjak

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Početni položaj: Sjednite na pod savijenih koljena. Ruke postavite ispod koljena. Kičma treba biti blago savijena. Naslonite se na leđa i krenite prema nazad. Vrastite se u početni položaj. Vježbu ponavljajte 15 do 20 puta.