Prijavite se
2

Nezaboravna tura Hercegovinom: Ćiro biciklijada od Hutova do Neuma održat će se u nedjelju

L. R.
Ćiro biciklijada
Ćiro biciklijada
Ćiro biciklijada od sela Hutovo do Neuma održat će se u nedjelju 11. juna, a prijave za sudjelovanje u ovom nezaboravnom iskustvu su još uvijek otvorene.

Nekada ranije, sanjali smo o Hercegovini kao izvrsnoj cikloturističkoj destinaciji. Danas, pronaći ćete veliku biciklističku ponudu, od bicikliranja Ćirinom prugom iz Mostara do Dubrovnika i dalje prema Trebinju i Herceg Novom, Cycling Rural staza u ŽZH u dužini od 2.000 kilometara, do Bike Friendly objekata i mnogo toga više.

No, sve je krenulo upravo od HerzegovinaBike udruge i Ćirine staze, a Hercegovina je također domaćin velikih biciklističkih događaja, posvećenih upravo Ćirinoj stazi. Jedan takav događaj nas očekuje u pravu u nedjelju 11. juna – Biciklijada Ćirinom prugom Neumsko Zaleđe - kada imate mogućnost da posjetite najjužniji grad u Hercegovini sa izlazom na more - grad Neum.

Ćiro biciklijada
Ćiro biciklijada

I to nije sve, Ćiro biciklistička staza će vam pokazati najcjenjenija, najslikovitija i najzanimljivija odredišta u Hercegovini, počevši od Starog mosta u Mostaru do poznatih Dubrovačkih zidina, oba spomenika koja su pod UNESCO zaštitom. Ali to je tek početak!

Između ova dva UNESCO spomenika krije se toliko bogatstvo da jednostavno ne može stati u redove ovog članka, bogatstvo koje će vas ostaviti bez daha i natjerati da razmislite i životu u Hercegovini.

Ćiro biciklijada
Ćiro biciklijada

Ovog vikenda putujemo do Hutova, malog mjesta gdje je nekada život disao punim plućimjesta, zidine osnovne škole, Ćiro stanice i željeznička postaja koja je radila sve od 1901 godine.

Kroz Hutovo je prolazio Put soli koji je vodio iz Stona prema Bosni, kroz Hutovo je prolazila i uskotračna željeznička pruga Gabela - Zelenika sve do ukidanja pruge 30. svibnja 1976 godine, danas kroz Hutovo prolaze biciklisti iz cijelog svijeta, a dijelom tih biciklista ovog vikenda možete biti i vi.

Biciklijada sa startom iz Hutova provesti će vas kroz slikovita mala mjesta i prelijepe krajolike na svom putu do Neuma, malog egzotičnog gradića koji graniči sa Republikom Hrvatskom.

Ćiro biciklijada
Ćiro biciklijada

"Ukoliko se odlučite na bicikliranje Ćiro prugom doživjet ćete užitak i nevjerojatne trenutke koje vam mogu pružiti samo vodeći organizatori biciklističkih putovanja - ekipa iz uduge HerzegovinaBike, koja je svoje postojanje i posvetila cikloturističkoj promociji naše zemlje. Dodali smo važne detalje koji dopunjavaju naša najbolja biciklistička putovanja, od vrhunskih fotografija, pratnje iskusnih volontera koji su imaju znanje da vam pomognu u svakom trenutku, pratnje kombijem u kojem se nalazi servis, prva pomoć, voda i okrijepa, do nezaboravnih gastronomskih iskustava koje nas očekuju u Neumu", poručuju iz udruge HerzegovinaBike.

Ćiro biciklijada
Ćiro biciklijada

Bez obzira koju Ćiro biciklijadu želite posjetiti i koju dionicu želite voziti uz HerzegovinaBike ekipu otkrijte najbolje biciklističke destinacije na svijetu. I da, dovoljno smo hrabri da kažemo na svijetu, jer upravo ove izjave potvrđuju i brojni znameniti svjetski mediji, kao i recenzije biciklista na društvenim mrežama i brojnim blogovima. Zainteresirani ste za sudjelovanje? Još uvijek se možete prijaviti ovdje.