{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarci pobjegli s ulica u prirodu i trčali rekreativnu trku

18.11.2018. u 14:40
78
10
Mostarci pobjegli s ulica u prirodu i trčali rekreativnu trku
78
Rekreativna utrka 5K – "S ulice u prirodu" održana je u nedjelju u Mostaru u organizaciji Univerzalne sportske škole Sport Talent i Agencije Primera. Posljednji je to ovogodišnji program projekta "Sunčana strana Federacije BiH".
Nakon pretrčanih kilometara na Trim stazi i okolnim ulicama prvi kroz cilj je prošao Petar Mikulić iz Mostara. Drugi je bio Mustafa Jamak iz Sarajeva, a treći Mario Mikulić iz Mostara. Najbolji su osvojili pehare i vrijedne nagrade.

Julija Gubeljić iz PRimere kazala je kako obzirom da je Sunčana strana FBiH projekt koji obogaćuje kulturno-turističku i zabavnu ponudu grada, u utrci su mogli sudjelovati i turisti, koji su željeli aktivan odmor u Mostaru.

"Građanima Mostara prudružili su se i gosti iz Sarajeva. Ovim sportskim događanjem zaključili smo projekt Sunčane strane FBiH za 2018., od filmskih projekcija, plesnih i radionica kafe, uličnog portretiranja, humanitarne izložbe, milenijske fotografije, predstave s historijskim elementima i još niza sadržaja", kazala je Gubeljić.

Mario Glibić voditelj Sport Talenta kazao je kako je zabilježen dobar odaziv i odraslih, ali i djece.

"Svi znamo da je u prirodi ljepše trčati nego u gradu ili naseljenom mjestu. Ova staza zaista krasi Mostar i lijepo je ovdje uživati u sportu i rekreaciji", kazao je Glibić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: