Ponosna na uspjeh
95

Lejla Šečić peta na prestižnom takmičenju u bodybuildingu u Švedskoj: Osjećala sam se kao lutka

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. fitness trenerica Lejla Šečić učestvovala je na najprestižnijoj evropskoj smotri bodybuildinga "Arnold Classic" koja je održana u gradu Västerås u Švedskoj.

Lejla je na svom Instagram profilu objavila nekoliko footgrafija te je otkrila da je osvojila 5. mjesto.

"Prije par dana me prijateljica pitala šta je moj krajnji cilj aludirajući na takmičenja, ja sam joj odgovorila da želim ostaviti trag i biti prepoznatljiva. Nagrade, medalje nisu ono što mene pokreće, ali biti nekoj djevojci motivacija i uzor da pronađe ljepotu u ovom sportu i da se počne baviti takmičenjima... To je ono što mene pokreće da budem bolja od svake svoje prethodne verzije. Mislim da u tome uveliko uspijevam", započela je svoju objavu.

"Danas je Leki bila bolja od one Leki prije sedam mjeseci na posljednjem takmičenju. Svaki detalj je bio bolji - forma, punoća, kvalitet mišića, pa i moj stage look rekla bih da je jedan od najboljih do sada . Osjećala sam se kao lutka na bini. Plasman je mogao biti bolji ako gledamo kvalitet, poziranje prema pravilima, izbor bikinija prema pravilima , ali da li bi to doprinjelo nekoj mojoj potvrdi o uspješnosti?! Plasman može biti uvijek ovakav i onakav. Danas sam ja na 5. mjestu, sutra to može biti bilo koja od djevojaka koja se plasirala ispred mene. Profesionalna liga je takva, ulogu čine male nijanse i postići svaki put ulazak u Top 5 je ogroman uspjeh i to je ono što ja kažem - prepoznatljivost i ostavljanje traga", nastavila je te dodala kako je ponosna što je i danas inspiracija mnogim djevojkama.

"Kada vidim koliko djevojaka sada nosi pink bikini i podignutu kosu na takmičenjima kopirajući moj look sa Arnold Classica ili kada mi priđu da se fotografišemo doživljavaljući me kao motivaciju, meni je srce puno. To je sve. Uživanje na bini, uživanje u pripremama za takmičenje, doživljavati svoje 'rivale' sa bine kao prijateljice, to je za mene ljepota ovog sporta. Ja sam dostigla nivo da sam u samom vrhu najboljih profesionalnih takmičarki, sve ostalo su nijanse. Hvala vam svima za podršku, komentare i poruke, mnogo mi znače", zaključila je Lejla.