Značajna promjena
17

Kelly Clarkson otkrila kako je izgubila značajan broj kilograma, nije koristila kontroverzni lijek

L. R.
Kelly Clarkson (Foto: Twitter)
Kelly Clarkson (Foto: Twitter)
Američka pjevačica Kelly Clarkson nedavno je otkrila dijetu uz pomoć je izgubila značajan broj kilograma.

Naime, poznata pjevačica na ovaj način odgovorila je na kritike da koristi Ozempic - kontroverzni lijek za dijabetes, a koji pomaže i pri mršavljenju. Mnogi stručnjaci smatraju da su slavne osobe iskoristile ovaj lijek kako bi skinuli višak kilograma.

Tako, Clarkson zasluge za svoju tjelesnu transformaciju pripisuje vježbama i dijeti pod nazivom "Plant Paradox Diet" koju je zastupao ljekar Steven R. Gundry.

"Izgubila sam kilograme jer sam slušao svog ljekara, što nekoliko godina nisam i 90 posto vremena sam stvarno pazila na ishranu jer je proteinska dijeta dobra za mene", objasnila je za medije.

Ova 41-godišnja zvijezda je također priznala da joj je preseljenje u novi dom u New Yorku pomoglo da ostane aktivnija. Također, tvrdi da povremeno sebi dopusti obroke koji su kalorični kako bi lakše podnijela dijetu.

Međutim, ovo nije prvi put da je Clarkson imala problema s kilogramima. Pjevačica je još 2017. godine priznala da kako joj je bilo teško kada je prvi put izgubila veći broj kilograma.

"Kada sam bila jako mršava, htjela sam se ubiti. Bila sam jadna, izvana i iznutra, četiri godine svog života, ali nikoga nije bilo briga jer je estetski bilo prihvatljivo", rekla je tada za časopis Attitude.

Njen novi način života također dolazi nakon burnog perioda u privatnom životu. Svoj sporni razvod od Brandona Blackstocka riješila je u martu 2022. godine nakon žestoke bitke oko skrbništva nad njihovom djecom i zajedničkim imanjem u Montani.