Velike promjene
12

Kako možete izgledati nakon 60 dana napornog treninga poput Dwaynea Johnsona

Dž. L.
Dwayne Johnson, zvani The Rock, važi za najmišićavijeg muškarca u Hollywoodu čije naporne treninge teško mogu izdržati oni koji nisu u dobroj formi. Poznati YouTuber odlučio se na 60 dana vježbanja po programu slavnog glumca i rezultati su više nego očigledni.

Isaih Photo prvobitno je odlučio isprobati Johnsonovu rutinu vježbanja na 30 dana, ali je tokom treniranja produžio ovaj period. On inače nije poznat po fitness podvizima, što ga je, kako kaže, dodatno ponukalo da dokaže sebi kako može uspjeti u nečemu novom.

Prije svega, Photo upozorava da ne radite sami kući vježbe koje je on radio te da obavezno tražite savjet i pomoć trenera.

YouTuber nije pojasnio kako je tačno došao do Johnsonove rutine vježbanja, ali mogao je slijediti njegovog trenera Davea Rienzija koji na Instagramu objavljuje programe vježbanja.

Ponedjeljak i četvrtak su dani za leđa i bicepse, dok su utorak i petak fokusirani na vježbe prsa, tricepsa i ramena. Srijeda je dan za trening nogu.

Osim što je vježbao poput The Rocka, Isaiah je također pokušavao pratiti njegov režim ishrane, što je značilo manje ugljikohidrata, masti i šećera, te što više unosa proteina. Morao je konzumirati 3.500 kalorija dnevno. Neposredno nakon svakog vježbanja pio je proteinski shake, uz još jednu proteinsku čokoladicu tokom dana.

U početku Isaiah je planirao vježbati mjesec dana poput Johnsona, ali nakon što je vidio velike promjene na svom tijelu, YouTuber je odlučio produžiti izazov za još mjesec dana.