Snimljen na aerodromu
50

Glumac John Goodman privlači pažnju zbog fizičke transformacije, "skinuo" skoro 100 kilograma

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
John Goodman je ove sedmice privukao pažnju pojavivši se na aerodrom John F. Kennedy u New Yorku sa svojom suprugom Annom Beth, a nakon što je pokazao gubitak težine od skoro 100 kilograma.

71-godišnji glumac nosio je tamnozelenu duksericu, pantalone i patike. U fokusu je bila njegova promjena izgleda kojom već neko vrijeme privlači pažnju.

Prvi put je započeo svoj zdravstveni put 2007. godine kada je prestao da pije. Trener mu je tada pomogao da unaprijedi svoj stil života, uzimajući u obzir kondiciju.

Foto: The Image Direct
Foto: The Image Direct

Goodman je otkrio da prati plan ishrane u mediteranskom stilu koji se fokusira na ribu, orašaste plodove, maslinovo ulje, povrće i voće. Svojevremeno je kazao da vježba šest dana u sedmici, pazeći da napravi 10.000 do 12.000 koraka dnevno koristeći eliptični bicikl i traku za trčanje.

Otvoreno je govorio o svojoj ljubavi prema hrani, rekavši u prošlosti za People: "Potrebno je puno kreativne energije da sjedneš i smisliš šta ćeš sljedeće jesti".

Foto: The Image Direct
Foto: The Image Direct

John je 2016. rekao da je njegov put mršavljenja "proces koji traje do kraja života". U junu 2023. za Rolling Stone je otkrio kako je u svoju rutinu uključio i dnevne šetnje pasa i boks.

Goodman trenutno glumi u ABC-jevoj seriji "The Connors", koja je premijerno prikazana 2018. godine.