{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deksalgin 5K Spring Run - proljetna trka od 5 km u Sarajevu 22. aprila

Klix.ba
16.4.2018. u 14:44
49
Deksalgin 5K Spring Run - proljetna trka od 5 km u Sarajevu 22. aprila
49
Deksalgin 5K Spring Run - proljetna trka od 5 km u Sarajevu 22. aprila
Deksalgin 5K Spring Run, proljetna trka od 5 km održat će se drugi put po redu u nedjelju, 22. aprila sa početkom u 10 sati ispred BBI centra i provesti trkače kroz najljepše dijelove grada Sarajeva.
Deksalgin 5 K Spring Run je sportski i društveno odgovorni događaj koji će se na veliku radost svih BiH trkača i trkačica održati po drugi put u centru grada Sarajeva te na ovaj način i zvanično otvoriti proljetnu trkačku sezonu u Sarajevu. Organizator utrke je Udruženje Marathon Sarajevo, iz čijeg tima poručuju kako je osnovni cilj ovog društveno odgovornog projekta doprinos izgradnji zdravijeg i aktivnijeg okruženja, a utrka će biti odlična prilika za napredne trkače da testiraju brzinu kao i za trkače početnike da pokušaju ostvariti prvi izazov koji je da se istrči distanca od 5 kilometara.

Ovogodišnje izdanje Deksalgin 5 K Spring Run utrke pobudilo je ogromno interesovanje BiH trkača te je limit učesnika za ovu utrku popunjen u rekordnom roku. Čak 600 entuzijastičnih trkača učestvovat će u ovom pozitivnom i društveno odgovornom događaju motivirajući i svoje sugrađane da se okušaju u prakticiranju zdravijeg životnog stila i stvaranja pozitivnih navika.Generalni pokrovitelj utrke i ove godine je farmaceutska kuća "Nobel Ilac", predstavništvo u BiH, koja je prisutna u našoj zemlji već gotovo dvanaest godina.
"Zaista je zadovoljstvo znati da stojite iza projekta koji pokreće pozitivne promjene u društu. Trčanje i bavljenje fizičkim aktivnostima generalno je izuzetno korisno za ljudski organizam, a naša trka je prošle godine pokrenula ljude da steknu tu naviku i dobar dio njih trči i ove godine. Neki od njih su istrčali čak i polumaraton! Dužina utrke od 5 km, koja je "uhvatljiva" i za potpune početnike, pravi je motiv za početak! Vježbanje je čudotvorni lijek na mnogo načina, a toliko možemo učiniti za sebe i svoje zdravlje.“, poručuju iz farmaceutske kuće Nobel, koja je već drugu godinu zaredom partner Udruženja „Marathon“ i generalni sponzor Deksalgin spring run utrke.

Kako i za ostale projekte u organizaciji Udruženja Marathon, društveno odgovorni dio i ovog projekta je značajan te je i ove godine u saradnji sa Udruženjem EDUS organizovana kampanja „Trčim za nekoga sa autizmom“ prilikom koje trkači već nekoliko mjeseci prikupljaju sredstva za edukaciju djece iz autističnog spektra. Podsjećamo da je u okviru ove kampanje u 2017. godini prikupljeno preko 15.000 KM, a iz Udruženja Marathon Sarajevo poručuju kako u ovoj godini očekuju rekordan odziv, čemu svjedoči i ogromno interesovanje trkača za samu trku.

"Ponosni smo na ovako veliki odziv te činjenicu da se čak 600 trkača i trkačica odlučilo pridružiti ovom prelijepom i društveno odgovornom događaju. Zahvaljujući našem decenijskom radu i aktivnom angažmanu u zajednici broj trkača u Sarajevu ali i širom BiH je znatno porastao i sretni smo jer uvodimo pozitivne promjene u našem društvu. Posebna nam je čast što sarađujemo sa ovako entuzijastičnom kompanijom kao što je Nobel Ilac jer će na ovoj trci biti preko 100 učesnika samo iz njihove kompanije i partnerske mreže i to je za svaku pohvalu." rekao je Erol Mujanović iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Velika atrakcija i u ovoj utrci će biti polaznici najpopularnije i najmasovnije škole trčanja u BiH, Škole trčanja "Klix" kojih će preko 100 startovati na svjoj prvoj trci u Sarajevu, vrijedno se pripremajući za sarajevski polumaraton koji će se tradicionalno održati u septembru ove godine.

Deskalgin 5k Spring Run utrka će proći kroz slijedeće dijelove grada gdje će saobraćaj biti parcijalno obustavljen u nedjelju, 22. aprila od 9 sati do 11 sati: BBI centar, Ulica Maršala Tita, Marijin Dvor, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

Svi trkači i trkačice koji su kompletirali svoju prijavu će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u subotu 21. aprila od 12 do 20 sati na štandu Udruženja Marathon Sarajevo, na trećem spratu BBI Shopping Centra.
Svi učesnici će dobiti specijalnu dri fit majicu, broj sa čipom za mjerenje vremena, te osvježenje i poklone sponzora trke. Nakon trke, rezultati će biti objavljeni na web stranici udruženja Marathon. Mapu trke i sve dodatne informacije možete pronaći na oficijelnoj web stranici utrke.

Osim kompanije Nobel Ilaç, značajnu podršku cijelom projektu pružaju: Lactalis BH, Dukat, Hyundai, Biona, Garmin, Olimpija, BBI Centar, Sarajevo City Centar i Kantar homemade.
Posebnu podršku pružili su portal Klix.ba i Antena radio kao medijski pokrovitelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: