9. septembra
63

Avon Djevojke na trčanju i ove godine na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

Klix.ba
Nakon brojnih uspješnih projekata omasovljavanja rekreativnog trčanja i promocije zdravog života, Udruženje "Marathon" Sarajevo će 9. septembra organizovati i šestu po redu trku za djevojke, "Avon Djevojke na trčanju“, koja i ove godine bilježi veliki broj prijavljenih učesnica.

U okviru festivala trčanja u Sarajevu, Olimpija Run Festa, u nedjelju, 9. septembra sa početkom u 10 sati ispred SCC centra održat će se i 6. po redu trka za djevojke pod nazivom "Avon Djevojke na trčanju". Generalni sponzor trke je kompanija AVON koja već 130 godina podržava akcije koje osnažuju žene, a ove godine slavi i 15 godina postojanja u Bosni i Hercegovini.

Trasa trke, sa startom ispred SCC tržnog centra, prolazi kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Trkačice očekuju mnogobrojni pokloni i zabavni sadržaj u zoni starta i cilja trke, uključujući posebno dizajniranu dri fit majicu, broj sa čipom te poklone sponzora.

Za sve mame trkačice i njihove mališane koji bi željeli skupa uživati u ovoj zabavnoj manifestaciji, Udruženje Marathon je ove godine pripremilo i posebno iznenađenje - Nesquik Kids Run, trku samo za najmlađe koja će se održati također u nedjelju, 9. septembra, sa početkom u 11 sati ispred SCC centra. U okviru Nesquik Kids Run trke, mališane očekuje odlična zabava, mnogobrojni pokloni te zaslužene medalje za sve učesnike, kojima se najmlađi posebno raduju.

Kao i svi projekti Udruženja Marathon Sarajevo, i za ovu manifestaciju društveno odgovorni aspekt će biti posebno istaknut, te će obje trke poslužiti kao platforma za humanitarne projekte i podršku za nekoliko korisnih inicijativa. Zahvaljujući podršci kompanije AVON, dio sredstava bit će usmjeren na podizanje svijesti o raku dojke, koristeći trčanje i promociju zdravog i aktivnog životnog stila kao sredstva za prevenciju istog te poboljšanje cjelokupnog zdravlja BiH građanki.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio jednog ovako interesantnog i zabavnog događaja. Već 15 godina koliko postoji u našoj zemlji Avon je dio raznih događaja koji imaju za cilj poboljšanje života žena. Jedan od njih je i ova trka. Želimo zajedno promovisati zdravi način života ali i potaknuti žene u Bosni i Hercegovini da brinu o svom i zdravlju svojih najbližih. U ovih 15 godina postojanja kompanija Avon je napravila veoma mnogo akcija koje su imale za cilj poboljšanje života žena u našoj zemlji, te je i naša dugogodišnja podrška ovoj utrci upravo to. Pozivamo sve naše drage Avon članove i naše drage korisnike, kao i sve dame koje vole trčanje da nam se pridruže na ovom divnom druženju za žene. Budite i vi AVON Djevojke na trčanju", izjavila je Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

Na trku su dobrodošle sve dame – od profesionalnih atletičarki i rekreativki do onih koje su došle samo da prošetaju sa svojim majkama, kćerkama i prijateljicama, a prijave su dostupne na oficijelnog web stranici Udruženja Marathon.

Više informacija o uplati kotizacije, te tehničkim detaljima trke dostupno je ovdje.