lifestyle
0

Filmske zvijezde posjetile djecu iz New Orleansa

FENA
Oskarovka Reese Witherspoon
Oskarovka Reese Witherspoon
Dobitnica filmske nagrade "Oskar" glumica Reese Witherspoon te njene kolegice Jennifer Garner i Cicely Tyson posjetile su New Orleans i djecu koja su u uraganu Katarina ostala bez svojih domova.

U kući bez unutarnjih zidova, s vidljivim vodovodnim cijevima i, naravno, bez klima-uređaja koji štiti od vrućina Louisiane, razgovarale su s tamošnjim mališanima, a oni su za njih izveli posebnu predstavu s pjesmama i plesom te im pokazali svoje umjetničke radove.

Filmske zvijezde dio su izaslanstva žena koje su u ponedjeljak obišle poharane dijelove grada i pritom se susretale s djecom i s obiteljima koje se polagano privikavaju na život nakon uragana.

"Sumnjam da o tome možete stvoriti pravi dojam ukoliko ne dođete i ne vidite", rekla je Witherspoon nakon što je razgovarala s učenicima iz "Freedom School" izgrađenoj zahvaljujući Dječjoj obrambenoj zakladi za pomoć mladim žrtvama uragana.

"Djeca upravo sada trebaju našu pažnju", rekla je Witherspoon koje je ove godine dobila Oskara za ulogu u filmu "Walk the Line".

Posjeta poznatih glumica dio je napora Zaklade da privuče više pažnje za potrebe nastradalih u uraganu, a posebno traumatiziranu djecu.