lifestyle
0

Enter the Matrix

Klix.ba
Nakon dugog čekanja, skoro četiri godine od izlaska filma, na tržištu će se pojaviti video igra bazirana na filmu <b>The Matrix</b>.

Enter the Matrix će se moći istovremeno nabaviti za sve platforme. Braća Wachowski, reditelji filma, i Shiny Entertainment najavljuju FPS koji će igrače veoma zaokupiti, te ih možda natjerati da povjeruju da život na zemlji zapravo i jeste samo dobro složena fasada.

Braća Wachowski, također strastveni igrači, napisali su originalni scenario za igru i snimili sat filma samo za nju. Već dvije godine 60 ljudi radi na razvoju tehnologije pomoću koje bi igre napravila jednak iskorak kao i film. Igra prati radnju drugog filma, The Matrix: Reloaded, a pojaviće se na tržištu istog dana kao i film 15og maja ove godine. Ipak, da ne bi sve bilo potpuno isto igra će nuditi mogućnost da se krene putem koji će u filmu biti odbačen. Ono što će ražalostiti fanove vjerovatno je činjenica da u igri neće moći biti ni Neo, niti Trinity. Likovi sa kojima će se igrači morati zadovoljiti su Niobe (igra ju Jada Pinketh-Smith) i Ghost.