Engleski grad Hull proglašen "najglupljim gradom u Britaniji"

Engleski grad Hull proglašen "najglupljim gradom u Britaniji"
0
F
FENA
9.10.2006. u 16:28
0
komentara
0

dijeljenja
Engleski grad Hull proglašen "najglupljim gradom u Britaniji"
Sjevernoengleski grad Hull proglašen je "najglupljim gradom u Britaniji". Osim toga, to je i najsiromašniji i najjeftiniji grad za život u toj zemlji, pokazalo je istraživanje koje je proveo časopis Men's Health.
Industrijski grad u Yorkshireu, koji se zove Kingston upon Hull, ali ga uglavnom svi skraćeno nazivaju samo Hull, ima oko 250 hiljada stanovnika.

Glavni grad Škotske Edinburgh proglašen je "najpametnijim" gradom u Britaniji. U istraživanju su uzeti u obzir faktori poput rezultata na maturalnim ispitima, broj stanovnika s fakultetskim obrazovanjem i uspjeh koji su stanovnici pojedinog grada pokazali na BBC-jevom kvizu inteligencije Test The Nation.

Drugi i treći najgluplji gradovi su Stoke (u Staffordshireu na zapadu središnje Engleske) i Liverpool, dok je Manchester proglašen "najprostijim", ali s "najbolje odjevenim" stanovnicima. "Najgore odjeveni" su stanovnici Stokea, a "najpijaniji" i "najopasniji" grad je Glasgow.

Stanovnici Liverpoola imaju i "najbolji smisao za humor", a oni u Cardiffu su "najpristojniji".

Stanovnici Hulla nisu presretni dodijeljenom im titulom. Priznaju da su za svog zastupnika u parlamentu izabrali aktualnog zamjenika premijera Johna Prescotta, sklonog aferama, ali ističu i da su iz Hulla jedan od najvećih britanskih pjesnika 20. stoljeća Philip Larkin, pjevač grupe The Beautiful South Paul Heaton, pjevač Fine Young Cannibalsa Roland Gift, nogometaš Nick Barmby i Amy Johnson, prva žena koja je sama preletjela iz Engleske u Australiju.

Hullu ovo nije prva ovakva titula - prije tri godine pobijedio je na natjecanju Crap Towns (usranih gradova).
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.