lifestyle
3

Edukacija iz dječije i adolescentne psihoterapije na području BiH po evropskim standardima

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pokreće se Prvi ciklus edukacije iz dječije i adolescentne psihoterapije na području Bosne i Hercegovine u organizaciji BHIDAPA (Bosansko-hercegovačka integrativna dječija i adolescentna psihoterapijska Asocijacija), a u suradnji sa HITUDIM-om (Hrvatska interdisciplinarna terapijska udruga za djecu i mladež) i EAITCYP (European Interdisciplinary Association for Therapy with Children & Young People), a u skladu sa europskim standardima.

Konkurs se raspisuje za upis studenata na Program edukacije iz dječije i adolescentne psihoterapije ili dječije i adolescentne savjetnike/savjetodavce. Studij se organizuje u trajanju od dvije ili četiri akademske godine, a njegovim završetkom, nakon odbrane završnog rada, stiče se diploma iz Integrativne Dječije i adolescentne psihoterapije odnosno savjetovanja, te europsku licencu ovjerenu od strane EAITCYP i EUROPCS.

Predavači su svjetski priznati stručnjaci iz područja neuropsihijatrije, posebno dječije i adolescentne psihijatrije i psihoterapije, porodičnih/obiteljskih konstelacija.

Po uspješnom završetku edukacije, nakon odbrane završnog rada, polaznici stječu zvanje Dječiji i adolescentni psihoterapeut odnosno savjetovjetnik/savjetodavac, te europsku licencu ovjerenu od EAITCYP i EUROPCS.

Početak edukacije se planira 22. maj 2015. u Sarajevu.

Konkurs je objavljen 2. aprila, a ostaje otvoren 40 dana od dana objavljivanja.

Više o konkursu, prijavi, programu edukacije i predavačima čitajte na stranici Psychotherapy.ba.