najtraženiji model
390

Džejla Glavović ispisuje modnu historiju BiH, snimila nove kampanje u španskoj prijestolnici

Klix.ba
Džejla Glavović - Očuz, najpoznatija figura bosanskohercegovačkog modelinga ikada, zatvorila je zimsku sezonu u velikom stilu.

Snimila je izvrsne kampanje u Madridu za neke od vodećih svjetskih brendova, koji se mogu pronaći i u Bosni i Hercegovinu, zahvaljujući modnoj kompaniji Astra Borovo.

Osim što je zasjala u novim kampanjama, Džejla je posjetila Ambasadu Bosne i Hercegovine u Madridu kako bi se susrela s ambasadoricom Dankom Savić. Tom prilikom su razgovarale, između ostalog, i na temu kulturne diplomatije.

Inače, Džejla je nedavno magistrirala na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Njen magistarski rad je u fokus stavio modnu industriju, koja u savremenom svijetu ima političke i društvene konotacije, pored kulturnih.

Prirodan slijed događaja bio je Džejlin odabir ovog master studija, jer je od kraja 90-ih godina, pa sve do sad najtraženiji model iz Bosne i Hercegovine, koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj, regionalnoj, ali i međunarodnoj modnoj sceni. Iz tog razloga Džejla je pokrenula i agenciju Swan Model Management u sklopu koju radi i škola za manekene i scouting, kroz koju Džejla prenosi neprocjenjivo znanje i iskustvo mlađim generacijama.