Takmičenje u Istanbulu
500

Džana i Abaz, mladi plesački par iz Sarajeva, žele postati svjetski prvaci

Klix.ba
Džana Mehmedović i Abaz Babić, državni prvaci Bosne i Hercegovine u 2019. godini, dobili su otvoreni poziv Svjetske Plesne Federacije za učešće na svjetskom prvenstvu u plesu u Istanbulu, koje će se održati 23. novembra.

Oboje imaju po 14 godina, članovi su plesnog kluba Astorija, i imaju niz osvojenih takmičenja, a po rezultatima se izdvajaju kvalitetom scenskog nastupa i odnosom prema školi.

Kako su nam rekli njihovi roditelji, oboje su odlični učenici s nizom takmičenja i priznanja iz stručnih predmeta na nivou Kantona Sarajevo.

"Sportski ples kao disciplina trži mnogobrojne sate provedene u treningu, na sceni, uz psihofizičku spremnost parova. Nastupi na takmičenjima na kojima su ostvarili vrhunske rezultate nisu došli sami od sebe. Džana i Abaz previše su uložili i sada još više ulažu u pripremama za svjetsko prvenstvo. Naime, sada treniraju šest puta sedmično po nekoliko sati dnevno te ulažu mnogo truda. Zajedno s trenerom Amelom Šitom, Džana i Abaz, kao i njihovi prijatelji viceprvaci Marija i Benjamin, idu na najveće latinoameričko plesno takmičenje u Istanbulu", kazali su nam njihovi roditelji.