23. juna
136

Državno prvenstvo u biciklizmu se vraća u Sarajevo nakon više od 30 godina

Klix.ba
S obzirom na ekspanziju biciklizma kao vida prijevoza, rekreacije ali i sporta udruženje Giro di Sarajevo odlučilo je prihvatiti organizaciju Državnog prvenstva BiH u cestovnom biciklizmu, disciplina hronometar i tako vratiti ovo elitno takmičenje u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon više od 30 godina.

Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a do sada su svoje prisustvo prijavili svi vodeći biciklistički klubovi iz cijele države, poput tuzlanskih Zmaja od Bosne i Jedinstva, BK-a Bihać, BK-a Mostar, BSK-a iz Banje Luke i drugih. Očekuje se učešće više od 60 takmičara koji će, u zavisnosti od starosne i jakosne kategorije kojoj pripadaju, voziti razdaljine od 10 do 40 km.

Takmičenje će biti održano u subotu, 23. juna, na A transferzali u naselju Dobrinja, koja će od 10 16 sati biti u potpunosti obustavljena za saobraćaj motornih vozila.

Izuzetak će biti prilaz iz ulice Branislava Nušića u naselju Dobrinja iz koje će biti osiguran ograničen protok saobraćaja do benzinske stanice i nazad, uz naizmjenično propuštanje vozila. Pješačke i biciklističke staze bit će slobodne za saobraćaj, a događaj je otvoren za publiku.

Giro di Sarajevo poziva sve zainteresovane da podrže najbolje bicikliste Bosne i Hercegovine u nastojanju da osvoje titulu prvaka države, uz fer i korektno praćenje takmičenja.

"Molimo i sve vozače motornih vozila za susretljivost i strpljenje tokom održavanja takmičenja. Obećavamo da ćemo saobraćajnicu otvoriti i prije roka ukoliko se takmičenje ranije privede kraju", saopćili su iz udruženja Giro di Sarajevo.