{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doktorica koja daruje drugu nevinost

S
11.2.2009. u 16:59
0
37
Doktorica koja daruje drugu nevinost
0
Doktorica koja daruje drugu nevinost
Christine Tennhardt
Doktorica Christine Tennhardt iz Berlina najmanje dva puta sedmično u svojoj ordinaciji obavlja operacije obnove himena, kako bi mladim ženama podarila drugu nevinost.
Ginekologinju posjećuju djevojke koje ne žele da njihov budući muž ili porodica sazna da nisu djevice.

"Djevojkama vraćam njihovo izgubljeno djevičanstvo. Dolaze mi djevojke koje imaju između 18 i 24 godine i koje su uglavnom porijeklom iz Turske, Irana, arapskih zemalja i sa Balkana", kaže 52-godišnja doktorica, koja radi u Klinici za planiranje porodice u Berlinu.

Doktorica Tennhardt dva puta sedmično izvodi operacije obnove himena - membrane koja pukne prilikom seksualnog odnosa.

Organizacije koje se zalažu za zaštitu porodičnih vrijednosti u Njemačkoj procjenjuju da desetina mladih muslimanskih djevojaka u Berlinu odlaze na operaciju himena.

Kako saznaje njemački Bild, razlozi zbog kojih se djevojke odluče za ovu operaciju su različiti. Mlade muslimanke obično 'ugrađuju' novi himen jer se namjeravaju udati i ne žele da njihov muž i njegova porodica saznaju da su imale seskualne odnose prije braka.

Tako je 25-godišnja Iračanka, koja je na zapad došla na studije, prije udaje za muškarca iz svoga kraja, došla na operaciju himena kako njen budući muž ne bi činjenicu da je izgubila nevinosti prije braka koristio kao argument u svim budućim bračnim raspravama.

Sličan slučaj je bio i sa 19-godišnjom Turkinjom koju je godinama silovao član porodice. Za nju je bila sramotnija činjenica da je izgubila nevinost prije braka nego što je dugi niz godina zlostavljana.

Doktorica Tennhardt je prvu ovakvu operaciju izvela prije 15 godina, nakon što je podučio jedan američki doktor. Cijela operacija koja se vrši pod lokalnom anestezijom, traje od 10 do 15 munita i u Klinici za porodično planiranje u Berlinu košta 130 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: