lifestyle
86

Dobre kote pozivaju na nove radne akcije i okupljanje komšija svih generacija

Klix.ba
Dobre kote su ponovo počele sa vikend radnim akcijama reparacije napuštenih javnih prostora, ovog puta radno, razigrano i veselo će biti na Bistriku u Franjevačkoj ulici u subotu i nedjelju 6. i 7. avgusta.

Nakon završenih reparacija na Dobroj Koti 1, parku na garažama na Grbavici i zajedničkom dvorištu na Marijin Dvoru, Dobre Kote nastavljaju sa reparacijama i uljepšavanjem napuštenih i zaboravljenih javnih površina u gradu Sarajevu.

Ovaj put radna akcija, druženje i razgovor će biti organizovan u Starom Gradu, na Bistriku - ulica Franjevačka uz pomoć fondacije Schuler Helfen Leben i Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR BIH).

Dobre kote trenutno okupljaju 80 volontera i volonterki – sve od srednjoškolaca/ki, studenata/ica, inžinjera/ki, arhitekata/ica, penzionera/ki. Otvoreni su za sve i uvijek rado primaju nove članove.

Osim volontera i volonterki, najvažniji cilj Dobrih kota jeste okupiti komšije i komšinice svih generacija koji žive u blizini prostora koji se reparira, uključiti ih u radne akcije te ih motivisati na održavanje samog prostora nakon završetka akcija. Radne akcije često završe i zajedničkim ručkom/roštiljem na kojem se svi imaju priliku bolje upoznati i družiti.

"Ukoliko želite biti dio vesele i šarene ekipe Dobrih kota dobrodošli ste da učestvujete na radnim akcijama koje se dešavaju skoro svakog vikenda, ukoliko je sunčan", navode aktivisti.

U subotu 6. i nedjelju 7. avgusta od 11 do 18 sati možete im se pridružiti na Bistriku, u Franjevačkoj ulici na Koti 3 ukoliko želite da sa grupom volontera iz Bosne i Hercegovine i Srbije učestvujte na radnoj akciji oslikavanja podnog murala u ovom naselju.