{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojčica s najljepšim fotografijama iz djetinjstva: Zebre, zmije i slonovi su njeni najbolji prijatelji

20.11.2014. u 19:16
106
20
Djevojčica s najljepšim fotografijama iz djetinjstva: Zebre, zmije i slonovi su njeni najbolji prijatelji
106
Francuskinja Tippi Degre provela je djetinjstvo u Namibiji. Dok su se mnoga djeca igrala s igračkama i drugom djecom, Tippi se družila sa plemenima i igrala sa divljim životinjama.
Otkako je bila beba sprijateljila se sa 28-godišnjim Abuom, leopardom J&B, krokodilima, mladunčadima lava, žirafama, merkatima, bebama zebri, zmijama, afričkim papagajima, džinovskim žabama, kameleonima, mungosima i drugim divljim životinjama. Također, družila se sa Bušmanima i Himba plemenima u Kalahariju, koji su je naučili kako da preživi jedući korijenje i bobice, te da govori njihov jezik.

Tippi se potom preselila u Madagascar, a onda u Francusku, gdje je postala poznata. Knjiga o njenim avanturama "My Book of Africa" objavljena je i prevedena na nekoliko svjetskih jezika. Proglašena je bestsellerom 2001. godine. Pokrenula je i web stranicu, te se vratila u Afriku, gdje je snimila šest dokumentaraca za Discovery Channel.

Tippi je završila samo dva razreda u državnoj školi u Parizu koju je napustila i školovala se kući, jer je shvatila da nema mnogo toga zajedničkog s ostalom djecom. Trenutno studira film i režiju na Sorbonne Nouvelle univerzitetu u Parizu. Ima 24 godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: