Ostvarena želja
0

Djevojčica s distrofijom mišića postala balerina na jedan dan

Klix.ba
Foto: Kate Longley
Foto: Kate Longley
Sedmogodišnjoj djevojčici iz Australije Jessici Kennedy dijagnosticirana je distrofija mišića kada je imala 18 mjeseci i od tada je konstantno u kolicima. Njen san je da postane balerina, a prošlog mjeseca je njen san ostvaren.

Zahvaljujući organizaciji "Make A Wish" (Zaželi želju) iz Australije, koja pomaže oboljeloj djeci, balerine Nicola Curry i Valerie Tereshchenko su s timom koji je radio na ispunjenju Jessicine želje djevojčici poslale suknjicu od tila, baletanke i tijaru.

Kada je došao veliki dan, Jessicu su roditelji doveli u Melbourn. Djevojčica je stigla u kolicima, ali su je premjestili na tricikl. Balerine su je učile nekim plesnim pokretima uz klavirsku pratnju.

U ulozi balerine, djevojčica se kretala u prostoru na triciklu i sakupljala ruže od grupe koja ju je pratila.

Na kraju je Jessica dobila posebnu balerina tortu za svoj sedmi rođendan. Pijanista je svirao, a njene dvije nove najdraže balerine pjevale su "Sretan rođendan".

"Ona ne može hodati ili čak stajati ravno tako da je konstantno u invalidskim kolicima, a sve što želi je ples", rekla je njena majka Angela za Channel 9.

Istakla je kako će ovaj dan pomoći njenoj kćerki u teškim vremenima koja dolaze.

"U narednim godinama Jess će se moći sjetiti dana kada je bila balerina i to će joj dati snagu. Njena najveća želja je da postane balerina i još uvijek ne može vjerovati da joj je želja bar kratko ostvarena", rekla je.