lifestyle
13

Dječak umjesto rođendanskog poklona poželio da novac donira za spašavanje pasa

Klix.ba
Većina osmogodišnjaka svoj rođendan zamišljaju kao veliku zabavu sa svojim prijateljima, ogromnom tortom i poklonima. Ethan Katz je dječak koji je imao drugačiju želju.

Prije nekoliko mjeseci, on je u razgovarao sa mamom i rekao joj da novac koji prikupi za svoj deveti rođendan želi dati kako bi spasio psa.

"Ethan je strastveni ljubitelj pasa", rekla je njegova mama Lisa.

Porodica Katz ima dva psa koja su spasili: zlatnog retrivera kojeg su nazvali Fly i mini zlatnog retrivera po imenu Brooklyn, kojeg su udomili još dok je bio štene iz organizacije Dogs Rescue koja spašava pse i pronalazi im domove.

Porodica se zaljubila u "Brookie" i odlučili su da je usvoje, a ovo štene je bio razlog za Ethanovu nesebičnu želju.

"Od kako sam počeo paziti svog psa Brooklyn, došao sam na ideju da uradim još nešto", rekao je Ethan.

Stoga je organizacija Stevensville odlučila da će za Ethanov rođendan dizajnirati i prodavati majice po 20 dolara koje će biti donacija za Dogs Rescue.

"Svaki dan ćemo provjeravati koliko majica smo prodali i koliko pasa možemo spasiti“, rekla je Lisa. Za Ethanov rođendan, koji je bio 29. maja, podigao je 2.640 dolara, što je dovoljno da se spasi 10 pasa.

Dogs Rescue se na njihovom blogu zahvalio ovom dječaku i čestitali su mu rođendan. To je bio samo početak kampanje koju su, na zahtjev organizacije nastavili Ethan i njegovi roditelji, pa su pokrenuli i drugu akciju u kojoj su u junu mjesecu skupili još 4.150 dolara.