lifestyle
0

Dječak na Internetu saznao da ga je otela majka

NINA
Američke vlasti su uhitile majku 17-godišnjeg dječaka koji je vidio vlastitu fotografiju na Internet stranicama posvećenima nestaloj djeci te otkrio da mu je majka optužena za otmicu sina od njegova oca prije 14 godina.

Prema kanadskom zahtjevu za izručenjem, američka je policija uhapsila Giselle-Marie Goudreault (45) u njezinu domu u sjevernom dijelu Los Angelesa, dolini San Fernando. Zatvorena je bez mogućnosti polaganja jamčevine da bi se branila sa slobode dok kanadske vlasti ne zatraže njezino izručenje zbog otmice djeteta.

Goudreault je “bila šokirana i vrlo emocionalna” tokom hapšenja do kojeg je došlo 11. februara, rekao je zamjenik šerifa u Los Angelesu. Dječakov je otac nakon razvoda dobio skrbništvo nad sinom, no majka mu ga nije vratila nakon sudski određene posjete prije 14 godina. Dječak, čije ime nije otkriveno, smješten je kod udomitelja.

Priča je počela kad je mladić prije nekoliko mjeseci vidio vlastitu fotografiju, snimljenu kad su mu bile tri godine, na kanadskim Internet stranicama koje se bave nestalom djecom te se povjerio učiteljici. Učiteljica je kontaktirala policiju, koja je provjerila priču s kanadskim vlastima.

Iako je inicirao kontakt s vlastima, dječak je bio duboko potresen hapšenjem majke i pokušavao ju je utješiti dok ju je policija odvodila. Kako javljaju američki izvori pozivajući se na dječakovu baku u Kanadi, mladić će zbog svoje dobi imati prilike sam odlučiti s kime želi živjeti - i vjerojatno je da će ostati s majkom u Kaliforniji, gdje ima prijatelje i dom.

Goudreault je nakon otmice sa sinom živjela u Meksiku, nakon čega se 1995. godine preselila u Los Angeles. Nakon rastave od dječakova oca udala se još dva puta.