Divan gest
2.7k

Dječak iz Sirije dobio doživotnu članarinu u teretani nakon što je fotografisan kako gleda kroz prozor

Klix.ba
Dječak iz Sirije koji živi u Turskoj dobio je doživotno besplatno članstvo u jednoj teretani nakon što je fotografija na kojoj kroz prozor gleda kako drugi treniraju postala viralna. Mohamed Khaled (12) radi kao čistač cipela u provinciji Adiyaman na jugu Turske, a fotografisan je ispred teretane sa radnim stolom na leđima.

Nakon što se fotografija proširila društvenim mrežama u Turskoj, vlasnici teretane su pronašli dječaka i ponudili mu besplatno korištenje teretane.

"Dječak koji je gledao kroz prozor usred zime je nosi papuče i sto na leđima. Naš cilj je bio da ga pronađemo i ponudimo mu doživotnu članarinu i uradili smo to. On je sada jedan od naših članova", kazao je Enging Dogan za Hurriyet News.

Khaled je kasnije fotografisan kako vježba i ne krije da je jako sretan zbog prilike koja mu je pružena.

"Našali su me i pomogli mi. Uvijek sam sanjao da izgubim na težini i vjerujem da ću to sada postići vježbanjem", kazao je dječak.

Vlasnici teretane na društvenim mrežama su dobili brojne pohvale za svoj gest.

"To je mnogo utjecalo na mene jer smo i mi teretanu napravili iz ničega. Turci su veoma osjetljivi na ovo pitanje, ja sam veoma dirnut, mislim da radimo nešto dobro", kazao je jedan od vlasnika Mustafa Kucukkaya.