lifestyle
0

Disko – bebe!

Sarajevo-x.com
U Londonu je za majke kojima je dosadilo pjevanje uvijek istih uspavanki, otvoren prvi disko klub za bebe. "Babygroove" – što je naziv ovog disko kluba – je smješten u zapadnom Londonu, a projekat je pokrenut da bi se omogućilo djeci i njihovim roditeljima da plešu uz najnovije hitove iz muzičke produkcije.

Disko klub su pokrenule mame Hannah Symmons i Molly Scragg, a popodnevne disko sesije se održavaju jednom mjesečno u ekskluzivnom klubu u Chiswicku.

Hannah, koja ima jednogodišnju kći, kaže da je došla na ovu ideju, nakon što joj je dosadilo da pjeva uvijek iste dječje melodije. ''Nedostajale su mi subote sa mojim prijateljima, te pjevanje i plesanje uz nešto što nije neka tradicionalna dječja pjesmica''.

Plesne sesije su organizovane tako da dozvole roditeljima i njihovoj djeci da se druže sa ostalim prisutnim u atmosferi koja je bliska najmlađim, i koja je odgovarajuća za bebe stare i tri mjeseca.

Postoji strogo nepušačko pravilo, a obezbjeđena je potpuno zdrava zakuska i piće. Suosnivač Molly navodi: '' Ne morate trčati uokolo za djecom. Ona mogu plesati na plesnom podiju, biti uz stol sa zakuskom ili jednostavno sjediti u prostoru za odmor. U svakom slučaju, djeca se provode nezaboravno, a i roditelji se mogu opustiti."