lifestyle
12

Dirljiva fotografija: Trogodišnjak tješi četveromjesečnog brata koji boluje od raka

Klix.ba
Thomas Blanksby rođen je s oštećenjima na koži koja su izgledala poput mladeža. Nakon nekoliko testova utvrđeno je da boluje od malignog raka i da tromjesečnom Thomasu nema spasa.

Njegovi roditelji Sheryl i Jon bili su uništeni kada su saznali za ovu dijagnozu, ali su odlučili iskoristiti vrijeme koje imaju i napraviti uspomene.

"Suze i nevjerovatna bol je ono što osjetite kada znate da gubite nekoga koga toliko volite. Snimamo ga stalno, 'buljimo' u njega i ljubimo ga. Mi smo porodica koja se pokušava nositi s tim na najbolji način, ali je veoma teško", kazala je majka.

Trogodišnji brat William također se trudi da iskoristi svaki trenutak da provede sa svojim malim bratom. Fotografija koju je napravila Sheryl rasplakala je mnoge. "Nisam mogla pronaći Williama i mislila sam da radi nešto što ne treba. Ušla sam u sobu i vidjela ga kako leži pored brace i govori mu 'Veliki brat je ovdje, sve je uredu' i mazi ga po licu", kazala je Sheryl.

Rak na bubregu je otkriven kada je Thomas imao šest sedmica. Riječ je o najčešćem raku kod novorođenčadi i male djece. Nažalost, širi se prebrzo, a stopa djece koja prežive je manja od 30 posto. Ne postoje podaci o nijednom uspješnom liječenju.

Tumor se kod malog Thomasa već proširio na pluća i kosti. Ljekari više ništa ne mogu učiniti.

Roditelji su sve vrijeme posvetili djeci i žele putovati sa svojim sinovima.

"Idemo na plažu, piknike, a želimo putovati do Albanije. Radimo sve što je dozvoljeno za bebe", kazala je majka.

Porodica je pokrenula i kampanju za prikupljanje sredstava putem GoFundMe servisa kako bi uživali u vremenu s Thomasom bez stresa zbog visokih bolničkih računa.

"Često zaboravimo biti zahvalni na stvarima i životu koji imamo. Moramo živjeti sa svrhom, zahvalnosti i velikom količinom ljubavi", poručili su Sheryl i John.