Sve spremno
5

Deseti Giro Bambino sutra donosi najveću zabavu za male bicikliste

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Jubilarno izdanje male škole biciklizma koju tradicionalno organizuje udruženje Giro di Sarajevo bit će održano sutra, 10. juna na Vilsonovom šetalištu. Ili je barem tako planirano. Kako kažu u udruženju, sve je spremno, samo je upitna vremenska prognoza.

"Apsolutno sve je pripremljeno, samo je problem ovo čudljivo sarajevsko vrijeme. Prognoze najavljuju neku malu kišu, a mi se nadamo da će se ipak razvedriti i da ćemo moći održati Bambino bez ikakvih prepreka i na zadovoljstvo mališana. Ipak, ako bude postojala šansa za kišno poslijepodne sutra, mi ćemo odgoditi cijeli događaj za sedam dana. U svakom slučaju, javićemo na vrijeme i pozivamo roditelje da prate medije i našu Facebook stranicu za više informacija", govori nam Emir Hulusić iz Giro di Sarajevo.

Ove godine, Bambino slavi deset godina unutar kojih su mnogi sarajevski mališani naučili pravilno voziti bicikl, a neki od njih su već stasali da budu i pravi biciklisti. Događaj je tradicionalno ograničen na djecu do 12 godina starosti, a nije rijetkost da se na poligonu pojave i bebe u kolicima.

"Bambino zaista privlači sve zaljubljenike u biciklizam, tako da se dešavalo da zagriženi biciklisti svoju djecu još u kolicima navikavaju na ovaj sport. To je uvijek bilo simpatično i mi smo tu da pružimo najbolje iskustvo svima, bile to bebe ili oni na pragu tinejdžerskih godina", objašnjava Hulusić.

Kako je najavljeno, ovogodišnji Bambino donosi poboljšani poligon ali i neka iznenađenja za učesnike.

"Napravit ćemo malo drugačiji poligon da bi i onima koji se vraćaju na Bambino sve bilo zanimljivije, a uz pomoć naših sponzora dijelićemo Quickie kroasane i Cappy Junior sokiće. Ove godine uvodimo i jedan malo zdraviji pristup svemu sa voćnim štandom koji će obezbijediti Bingo, uz zabavu sa Bingosima", dodaje naš sagovornik.

Giro Bambino bi trebao početi sutra (nedjelja, 10. Juni) u 15 sati, dok je registracija od 14 sati na lokaciji starta, pored Treće Gimnazije. Organizator je ostavio mogućnost da zbog kiše događaj bude pomjeren za sedam dana. Giro Bambino su pomogli Quickie kroasan, Cappy Junior, Bingo, Podravka, Ciklo Centar Sarajevo i Novotel Hotel Bristol, dok su medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.