lifestyle
0

Deset savjeta kako postati urbani muškarac

Sarajevo-x.com
Teško je biti džentlmen 24 sata dnevno, posebno u svijetu nasilja, društvenih, ekonomskih i političkih nemira. No, bez manira nismo ljudi i niko nas takve ne želi. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da nikada ne zalutate i predstavite se u lošem svjetlu. Oni podrazumijevaju karakteristike jednog džentlmena koje će unaprijediti vaš život. piše magazin "Asylum".

Prvo pravilo je da se interesujete za ekonomski status svoje zemlje, ali i ostalih zemalja u svijetu. Nikada ne znate kada neko može tražiti vaše mišljenje o trenutnoj situaciji. Trebate biti informisani barem donekle. Ženama je to seksi.

Nikada nemojte sjediti kada se vozite javnim prevozom. Niste samo gentleman, nego ste i mlad čovjek, sa snažnim nogama. Kao džentlmen, trebate sjedeće mjesto ustupiti nekom drugom.

U javnosti se ne pojavljujte u sportskoj odjeći. Sportska odjeća vam treba poslužiti samo na terenu i u teretani. Logotipi na vašoj odjeći ne smiju biti veći od 2,5 cm, a idealno je da ih nema nikako.

Vrlo je važno da pažljivo birate svoju odjeću, jer "odjeća čini čovjeka". Kada obučete odijelo, sami sebi djelujete ozbiljnije, ispravite se, hodate i izgledate otmjenije. Međutim, odijela nisu za svaku priliku. Umjesto toga se preporučuje kombinacija polo majice, sportskih jakni i pantalona.

Tokom putovanja svaki ozbiljan gospodin će čitati novine kako bi bio upoznat sa dešavanjima u zemlji i svijetu. Na poslu će čitati lako štivo kako bi se odmorio, a u krevetu neki roman. Ženama su takvi muškarci izuzetno privlačni.

Vodite računa da nosite parne čarape. Čarape su jedan od najvažnijih dijelova odjeće jednog muškarca. Najvažnije je da budu jednake.

Nikada nemojte jesti jelo čija priprema zahtijeva samo dodavanje vruće vode. Zaleđena jela su za astronaute, a ne za ljude koji imaju vremena i mogućnosti da spreme "pravu" hranu. Žene ne vole kada muškarac jede nezdravo.

Ne trošite mnogo novca kod frizera. Naravno da je važno imati dobru frizuru, ali ne trebate pretjerivati i pokazati da ste opterećeni time.

Grljenje je nažalost postalo standardni pozdrav. Pravi gospodin to nikada neće učiniti. Čvrsto rukovanje je savršen pozdrav za svaku priliku. Rukovanjem se iskazuje poštovanje i kurtoazija.

Ozbiljan muškarac se bavi nekim od sportova, a golf je danas jedan od najatraktivnijih. Ukoliko se ne želite baviti golfom, onda barem naučite pravila, jer se može dogoditi da vas neko pozove na neki turnir koji će vam koristiti i koji je od velikog društvenog ili poslovnog značaja.