Priče koje inspirišu
1.5k

Denis Agović s cerebralnom paralizom i Faris Imamović s autizmom istrčali pet kilometara

Klix.ba
Denis Agović i njegov trener Tomislav Cvitanušić (Foto: H. M./Klix.ba)
Denis Agović i njegov trener Tomislav Cvitanušić (Foto: H. M./Klix.ba)
Snaga volje, upornost i hrabrost su osobine koje inspirišu, naročito kada ih vežete za osobe koje imaju određene zdarvstvene poteškoće poput Sarajlija Denisa Agovića i Farisa Imamovića.

Denis Agović ima cerebralnu paralizu ali to ga nije omelo da istrči pet kilometara na današnjoj proljetnoj trci u centru Sarajeva. On planira u 2018. postati i triatlonac.

Denis Agović je 29-godišnji Sarajlija koji od rođenja boluje od cerebralne paralize. Život je započeo u invalidskim kolicima, ali ljubav prema košarci ga je podigla. Denis je dobio bitku nakon sedam teških operacija. Denis sada sanja da postane triatlonac. a prvi korak učinio je danas istrčavši Deksalgin trku od pet kilometara kao osoba s cerebralnom paralizom.

Denis je prije trke kazao da ovih pet kilometara poklanja svom gradu i ljudima koji su ga od početka podržavali. Denis ima jasan plan- u 2018. postati prva osoba s invaliditetom iz BiH koja je završila triatlon.

Faris Imamović i njegova trenerica Azra Pašić (Foto: H. M./Klix.ba)
Faris Imamović i njegova trenerica Azra Pašić (Foto: H. M./Klix.ba)

Hrabrost i volju danas je pokazao i 17-godišnji Faris Imamović koji je uz pomoć trenerice Azre Pašić uspio završiti trku od pet kilometara. Faris ima autizam, ali je današnjih podvigom pokazao da hrabri i uporni uvijek pobjeđuju, bez obzir ana poteškoće.