|

Danas 12. Giro di Sarajevo: Pripremite bicikl za vožnju kroz grad

Danas 12. Giro di Sarajevo: Pripremite bicikl za vožnju kroz grad
60
E.S.H.
22.9.2019. u 07:53
22
komentara
60

dijeljenja
Danas 12. Giro di Sarajevo: Pripremite bicikl za vožnju kroz grad Foto: D. S./Klix.ba
Giro di Sarajevo, 12. po redu vožnja biciklima kroz Sarajevo, bit će održan danas sa startom u 14 sati s Dobrinje. I ove godine će svi učesnici koji se registruju od 12 do 13:45 sati ispred OŠ Skender Kulenović, voziti ustaljenom rutom koja vodi glavnim ulicama Sarajeva, a na cilju će najsretnijim biti poklonjena bicikla i kacige renomiranih proizvođača.
Put istoimeno udruženje učestvuje u obilježavanju Svjetskog dana bez automobila, a događaj je uvršten i u Evropsku sedmicu mobilnosti.

"Izuzetno nam je drago što se ove godine i Giro uključio u ovaj, za cijelu Evropu, vrlo bitan događaj kada slavimo urbanu mobilnost. Moto je ove godine 'Krećimo se zajedno', a mislim da ovaj događaj savršeno slavi taj slogan", istakao je ranije Tihomir Dakić iz Centra za životnu sredinu, organizacije koja je nacionalni koordinator za Evropsku sedmicu mobilnosti.

I ovogodišnji Giro donosi ustaljenu rutu od Dobrinje, kroz centar grada do Vijećnice i nazad do Vilsonovog šetališta, a i ove godine donosi fokus na probleme s kojima se biciklisti suočavaju pri putovanju od mjesta stanovanja do škole ili posla, tzv. Commutinga.

Podsjećamo da će na cilju Coca-Cola BiH pokloniti tri bicikla i pet kaciga najsretnijim učesnicima. Ali to nije sve – EU Info Centar će usrećiti bicikliste jednim specijalnim gradskim, sklopivim biciklom, a M-Bike Shop, dugogodišnji partner projekta, također će pokloniti jedan bicikl.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...