Udruženje Naš koncept
71

"Čudesni svijet ženskog stvaralaštva" u Importanne Centru od 9. novembra

Nakon uspješnog prvog dijela manifestacije "Čudesni svijet ženskog stvaralaštva: Zimnica i zimski dodaci" koji je održan u oktobru, novembar donosi najavljeni drugi dio tog događaja koji akcenat stavlja na modu i modne dodatke.

U Importanne Centru u Sarajevu od 7. do 12. novembra posjetioci će moći da vide i kupe rukotvorine bosanskohercegovačkih žena koje u svoje radove unose tradicionalne tehnike izrade mnogih odjevnih predmeta i nakita, ali i spoj s modernim trendovima koji nude unikatan izgled ove zime.

"Udruženje Naš koncept godinama radi i podržava poduzetnice koje svoje kreacije i radove žele ponuditi onima koji cijene ručni rad, a mi im svojim aktivnostima nudimo platformu kroz koju mogu na najbolji mogući način doći do svojih stalnih kupaca", ističe Sanela Merjem Muharemović, predsjednica tog udruženja.

Pozitivna strana ovakvih događaja je podrška poduzetnicama malih biznisa koje svojim mušterijama nude unikatne radove, što ih potiče da se i dalje razvijaju u tom pravcu.

"Naše izlagačice cijene ovaj vid promocije i mogućnosti za prodaju jer to vide i kao priliku da porazgovaraju sa posjetiocima o svojim proizvodima i dobiju njihovo mišljenje jer su svjesne da uvijek moraju biti spremne na prilagođavanje tržištu. Cilj manifestacije "Čudesni svijet ženskog stvaralaštva: Moda i modni dodaci" je održivost i inkluzija, te autentičnost bosanskohercegovačkih proizvoda", ističe Muharemović.

Ohrabreni odličnom posjetom prvom dijelu događaja u oktobru, organizatori su sigurni da će i ovaj put posjeta građana Importanne Centru od 7. do 12. novembra donijeti pozitivnu energiju, podršku poduzetnicama i njihovom radu.

Udruženje "Naš koncept", u sklopu manifestacije Čudesni svijet ženskog svaralaštva: Moda i modni dodaci" koji se održava u Importanne Centar Sarajevo od 07.-12.11., organizuje takmičenje pod nazivom "Postani stilistica u 3 minute" gdje će tri djevojke dobiti priliku da u tri minute osmisle jedinstven look sa ponudom koja je izložena na manifestaciji "Moda i modni dodaci". Svaka učesnica će dobiti 3 x 3 minute za 3 različite kombinacije, s tim da ne smije koristiti odjeću i modne dodatke dva puta.

Stručni žiri će proglasiti pobjednicu koja će u iznosu od 100 KM moći izabrati proizvode sa manifestacije i obogatiti svoj ormar novim unikatnim komadima odjeće i nakita ili drugih modnih dodataka!

Prijave su otvorene do 9.11. do 17 sati. Prijavite se putem linka Postani stilistica u 3 minute!