lifestyle
0

Cool tech: Stvari koje nam u stvari ne trebaju

Sarajevo-x.com
Ove predmete teško da ćete naći svojim lokalnim trgovinama. Riječ je o običnim proizvodima nešto neobičnije izvedbe. Ništa što niste vidjeli ranije. Jeste sigurno, samo su ovi predmeti malo ušminkaniji, "napucaniji", malo ko ih ima i izgledaju cool.

[SLIKA]2[/SLIKA]Frižider i pipa za pivo

Ovo je potajni san svakog muškarca pivopije. Dođete kući s posla u napravu stavite bačvu od 5 litara na hlađenje i na LCD- odredite temperaturu i sadržaj CO2. Mali "friz" ima i integrisanu pipu tako da je ugođaj točenog piva, sa onom finom kremastom pjenom potpun. Onda vam ga posluže dvije playboyjeve zečice koja vam lagano izmasiraju ramena. Dosta sanjanja. Zečice teško da ćete nabaviti, a frižider/pipu za pivo će vas koštati 300 dolara.

Towel-Matic - automatski držač za kuhinjske ručnike

Prvi i vjerovatno jedini automatski univerzalni držač za kuhinjske ručnike. Uređaj garantuje da će vam biti potrebna samo jedna ruka da uzmete papira koliko vam treba. Rolna neće spasti, odmotati se. Da bi funkcionisao potrebne su mu četiri "D" baterije, a može raditi i na AC adapter.

[SLIKA]4[/SLIKA]Carpet Skates (sličuranje na tepihu)

Za sve one kojima su ekstremni sportovi u krvi, ali od posla nemaju vremena (najeftiniji izgovor) da se bave nekom vratolomijom. Sve što vam sada treba jesu dugi hodnici na poslu obloženi tepihom. Ako još imate obložene stepenice, mogao bi se poneki freestyle trik zalomiti.

[SLIKA]1[/SLIKA]Suncobran - ventilator

Vrijeme velikih vrućina polako prolazi. Ipak, ako je vjerovati globalnom zatopljenju iste vrućine će nas spopasti i naredne godine. Suncobran sa ventilatorom nije neka velika mudrost i njegovu namjenu ne treba posebno naglašavat. I dok nas suncobran šitifti od direktnog sunca, ispod njega je i dalje vruće. Dakle svrha je da na svom balkonu ili u bašti napravite sebi hladovinu sa laganim povjetarcem. Za ventilator će vam biti potrebno šest "D" baterija. /B.L.M.