lifestyle
0

Čitajte knjige i prakticirajte oralni seks?

NINA
Dužnosnici grada New Yorka zacrvenjeli su se u protekli petak kad su saznali da je reklama, koja je trebala uz jednu marku odjeće promovirati i čitanje, navodi da se ljubav prema knjigama može nagraditi s oralnim seksom.

Reklama je bila postavljena na 200 newyorških autobusa, a na njoj se nalazila žena u vrućim hlačama koja kleči među hrpom knjiga sa sloganom “Read Books, Get Brain” ili u prijevodu “Čitajte knjige, opametite se”.

Ono što je u biti zanimljivo je da gradski dužnosnici nisu znali da izraz “Get Brain” u slengu označava oralni seks. Odmah po tom saznanju, reklame su uklonjene s autobusa.

“Meni, a mislim i svakom drugom, kada se radi o marki odjeće, reklama je izgledala posve normalno. Uz to je promovirala i ljubav prema čitanju i knjigama. To je jednostavno shvatiti kad neko ne zna šta ovaj izraz znači”, izjavio je glasnogovornik gradskog prevoza Tom Kelly.

S druge strane glasnogovornik kompanije Akademiks, čija je reklama bila, izjavio je da je ta kampanja počela u septembru i da do sada nije bilo problema te da se kontroverzna reklama pojavila i u Miamiju, Chicagu, Los Angelesu, Detroitu, San Francisku i Philadelphiji.

Kelly je rekao da je nakon što je saznao za pravo značenje fraze, testirao to na nekim mladićima. “Pokazao sam im reklamu, a oni su se samo podsmjehivali. Nisam stvarno znao za to, kao što sam siguran da ljudi koji su je odobrili nisu znali”, rekao je.