{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čitajte knjige i prakticirajte oralni seks?

N
NINA
7.11.2004. u 22:47
0
0
Čitajte knjige i prakticirajte oralni seks?
0
Čitajte knjige i prakticirajte oralni seks?
Dužnosnici grada New Yorka zacrvenjeli su se u protekli petak kad su saznali da je reklama, koja je trebala uz jednu marku odjeće promovirati i čitanje, navodi da se ljubav prema knjigama može nagraditi s oralnim seksom.
Reklama je bila postavljena na 200 newyorških autobusa, a na njoj se nalazila žena u vrućim hlačama koja kleči među hrpom knjiga sa sloganom “Read Books, Get Brain” ili u prijevodu “Čitajte knjige, opametite se”.

Ono što je u biti zanimljivo je da gradski dužnosnici nisu znali da izraz “Get Brain” u slengu označava oralni seks. Odmah po tom saznanju, reklame su uklonjene s autobusa.

“Meni, a mislim i svakom drugom, kada se radi o marki odjeće, reklama je izgledala posve normalno. Uz to je promovirala i ljubav prema čitanju i knjigama. To je jednostavno shvatiti kad neko ne zna šta ovaj izraz znači”, izjavio je glasnogovornik gradskog prevoza Tom Kelly.

S druge strane glasnogovornik kompanije Akademiks, čija je reklama bila, izjavio je da je ta kampanja počela u septembru i da do sada nije bilo problema te da se kontroverzna reklama pojavila i u Miamiju, Chicagu, Los Angelesu, Detroitu, San Francisku i Philadelphiji.

Kelly je rekao da je nakon što je saznao za pravo značenje fraze, testirao to na nekim mladićima. “Pokazao sam im reklamu, a oni su se samo podsmjehivali. Nisam stvarno znao za to, kao što sam siguran da ljudi koji su je odobrili nisu znali”, rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: