Prijave do 8. juna
31

Četvrto izdanje Vučko Traila 22. juna na Bjelašnici i Visočici

Klix.ba
Jedna je od najljepših bosanskohercegovačkih brdskih - trail trka Vučko Trail, ove godine doživljava svoje četvrto izdanje na planinama Bjelašnici i Visočici.

Na startu trke, 22. juna u Babinom dolu očekuje se preko 500 takmičara i rekreativaca iz 22 zemlje.

Svi ljubitelji trčanja, izazova i prirode, još par dana se mogu prijaviti na trku, a blagovremena uplata startnine, do 8. juna, garantuje i bogat startni paket u kome se, između ostalog, nalazi i oficijelna dry fit majica trke. Prijave na trku moguće su ovdje.

U organizaciji Planinarskog društva Željezničar, Vučko Trail donosi ustvari čak tri različite trke, odvojene po dužinama, na različitim stazama i sa različitom težinom, od najkraće, prilagođene rekreativcima, duge 13 km do najduže trke koja će trkače voditi kroz čak 63 km, prelijepim pejsažima preko dvije bosanskohercegovačke planine.

Iz PD Željezničar još jednom su pozvali sve zainteresovane da budu dio Vučko Trail 2019, kao trkači i takmičari, volonteri na trci ili da se pridruže cjelodnevnoj zabavi u Babinom dolu gdje je start i cilj trke, a gdje će se za dobru atmosferu pobrinuti DJ i ekipa iz Brew Puba, te brojni sponzori i prijatelji projekta.

"Iskoristite priliku da dan provedete na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici i usput se dobro zabavite ili se odvažite na jednu od trka. Garantujemo da će to biti jedna od vaših najboljih odluka ove godine", poručio je Dalvin Kadirić, predsjednik Planinarskog društva Željezničar.

Sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na web stranici i Facebook stranici trke