lifestyle
0

Četvrtina Britanca gubi vjenčani prsten

NINA
Od 1.500 anketiranih bračnih parova u Velikoj Britaniji jedna četvrtina je priznala da je izgubila vjenčani prsten, i to 15 posto žena i 10 posto muškaraca, utvrdilo je istraživanje osiguravajućeg društva Prudential.

Vjenčani prsten Britanci uglavnom gube u prve dvije godine braka jer supružnici još nisu navikli da ih nose, a tek svaki peti bračni par ih izgubi nakon 10 godina zajedničkog života. Na medenom mjesecu često se gubi vjenčani prsten, naročito ako parovi plivaju u moru.

Zimi se također veoma lako ostaje bez burme jer se prsti skupljaju zbog hladnoće. Mnogi ljudi izgube prsten skidajući rukavice, utvrdilo je istraživanje.

Jedan zlatar iz Hertfordshirea, u sjevernom dijelu Londona, kaže da prosječno svakog mjeseca šest mušterija dolaze da bi kupili vjerenički prsten kojim bi zamijenili onaj koji su izgubili.

Osiguravajuće društvo zato savjetuje ljudima da osiguraju svoje vjenčano prstenje, jer će tako znatno umanjiti stres koji uvijek prati gubitak ili krađu prstena. Ni finansijska strana problema nije zanemariva budući da prsten prosječno košta 600 funti.