Udruženje Marathon
129

Četvrti G-Drive štafetni polumaraton u Sarajevu bit će održan 15. septembra

E. Sk.
Udruženje Marathon Sarajevo nastavlja promociju zdravog načina života organizirajući četvrti G-Drive štafetni polumaraton u okviru najmasovnijeg festivala trčanja u Sarajevu, Olimpija Run Festa koji je zakazan za 15. septembar u 9 sati.

Štafetni polumaraton namijenjen je timovima u sastavu od tri osobe.

Osnovni cilj G-Drive štafetnog polumaratona je omogućiti što većem broju učesnika da osjete spektakularnu atmosferu kakvu samo trkači znaju napraviti tako što će u timu od troje istrčati distancu dugu 21,1 kilometara. Članovi štafetnog tima će trčati 8, 7 i 6 kilometra, te na taj način zajednički istrčati polumaraton i dobiti specijalno dizajniranu finišersku medalju i druge poklone u cilju.

Pored medalje, učesnike G-Drive štafetnog polumaratona ove godine očekuje i novi dizajn dri-fit majica, ulaznica na ekskluzivni after-party te mnoge druge pogodnosti.

G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodica, prijatelja ali i odličnu zabavu. Kako je polumaratonska distanca na štafetnom polumaratonu podijeljena na tri dijela, treniranje za ovu trku je manje intenzivno nego za individualni polumaraton što ovu trku čini otvorenom i dostupnom mnogo većem broju rekreativaca.

"Zahvalni smo kompaniji G Petrol, te svim ovogodišnjim partnerima jer su nam omogućili da zajednici i učesnicima ponudimo još više na sportskom, ekonomskom i društveno odgovornom aspektu. Cilj nam je da trka prati već ostvareni rast i dosegne 330 timova/1000 učesnika za dvije godine. Štafetni polumaraton je također veliki hit za kompanije i dosta ih je već prijavilo timove. Sretni smo jer kao lider u omasovljavanju rekreativnog trčanja imamo priliku dodatno promovisati aktivan i zdrav život u BiH, te još većem broju naših gostiju

omogućiti da osjete draži Sarajeva i ljepotu trase trke kada budu trčali 15. septembra", poručila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Prijave za G-Drive štafetni polumaraton i 13. Sarajevo Sberbank polumaraton otvorene su do 9. septembra, odnosno do popunjenja limita utrka. Iz Udruženja Marathon pozivaju sve trkače da što prije finaliziraju svoje prijave s obzirom da je limit za obje utrke gotovo popunjen.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon, gdje također mogu pronaći i sve ostale potrebne informacije.