|

Četiri načina na koje neadekvatan grudnjak narušava zdravlje žena

Četiri načina na koje neadekvatan grudnjak narušava zdravlje žena
15
Klix.ba
27.4.2019. u 13:45
11
komentara
15

dijeljenja
Četiri načina na koje neadekvatan grudnjak narušava zdravlje žena
Većina žena će se složiti da se gotovo ništa ne može porediti s osjećajem kad skinu grudnjak na kraju napornog dana, a eksperti tvrde da neadekvatan grudnjak na najmanje četiri načina narušava zdravlje.
Neudoban i tijesan grudnjak može izazvati osjećaj neugodnosti i štetno utjecati na zdravlje žena, a njegovo skidanje je poput uklanjanja tereta s prsa. Loš osjećaj ima svoj razlog, tačnije barem četiri.

GlavoboljeAko su glavobolje sastavni dio vašeg života, možda biste trebali obratiti pažnju na vaš grudnjak, odnosno analizrati da li je i koliko udoban za nošenje. Loši grudnjaci stvaraju nepotrebno opterećenje na vrat i gornji dio leđa, a to može dovesti do glavobolja čiji je uzrok preopterećenje vratnih mišića.

Problem s disanjemKada nosite neudoban i tijesan grudnjak, on može uzrokovati probleme s disanjem jer ograničava pokretanje rebara, a rezultat toga je plitko disanje. To ne znači da će vas grudnjak neadekvatne veličine spriječiti da dišete, ali će definitivno negativno utjecati na kvalitet disanja.

Oštećuje kožuAko nosite manji grudnjak od onog koji vam je potreban, narušavate cirkulaciju krvi, a također oštećujete kožu. Čak i kad se radi o manjim grudima, potrebno je voditi računa da grudnjak bude odgovarajući.

Bolovi u leđimaAko imate problema s ukočenošću vrata i leđa, provjerite da li nosite odgovarajući grudnjak i da li prečvrsto steže vrat i leđa. Na mjestu spajanja grudnjaka se može stvoriti veliki pritisak te spriječiti pokrete leđa, a to rezultira ukočenošću. Najbolje je izmjeriti grudi i prema tome odabrati odgovarajući grudnjak.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...