lifestyle
0

Čega se muškarci najviše plaše

Sarajevo-x.com
Većina muškaraca odaje dojam da su cool i smireni, da mogu podnijeti pritisak i da nisu mekušci, a žene u njihovim životima ponekad prihvate ovu glumu, pa čak je i ohrabruju. Ali, činjenica je da i muškarci, kao i žene, imaju svoje trenutke užasa. Američki web portal Yahoo! vam donosi listu najvećih briga koje zaokupljaju muški um.

Strahuje da će izgubiti kosu

Iako se čini da je besmisleno brinuti o pitanjima taštine poput ćelavosti, većina muškaraca gubitak kose izjednačava sa gubitkom muškosti. Naravno da nije tako, jer gubitak kose nema nikakve veze sa činjenicom koliko je muškarac simpatičan, pametan ili dobar. Ali, znati i osjećati su dvije potpuno različite stvari.

Strahuje da će ostati švorc

Ekonomske krize zabrinjavaju muškarce zbog više razloga. Naime, većina muškaraca smatra da je jedna od njihovih najvećih životnih zadaća zapravo osiguranje ugodnog života vlastitoj porodici. Iako novčani i poslovni problemi imaju opipljive efekte, mogu također i narušiti "muškost" svakog muškarca. Ako poludi kada se spomene novac, to je zato što je njegov bankovni račun blisko povezan sa njegovim emocijama. Jednostavan plan štednje bi vjerovatno mogao umanjiti njegove strahove.

Strahuje da će pretjerati sa hamburgerima

Milioni muškaraca vode računa o vlastitom zdravlju, naročito kada postaju stariji, a najviše ih izbezumljuje pomisao na srčani udar. Jednog trenutka gledate reprizu "Simpsonovih", a sljedeći trenutak buljite u plafon hitne pomoći. Prijetnja je uvijek prisutna, ne samo u tijelima muškaraca, već i u njihovim mislima.

Strahuje da će ga prozivati u javnosti

Neki muškarci imaju "debelu kožu" kada je u pitanju prihvatanje kritike od strane šefa, bračnog partnera ili neke druge osobe, dok drugi pak znaju biti pravi mekušci. Ali, nijedan muškarac ne voli da ga prozivaju ili upiru prstom u njega u javnosti. Ovdje se ne radi o tome da muškarci ne mogu prihvatiti kritiku i činjenicu da nisu savršeni, već o tome da ih javni napadi prisiljavaju na kontranapad ili povlačenje.

Strahuje da će njegov sin promašiti slobodno bacanje

Muškarci znaju biti veoma brižni kada su njihova djeca u pitanju. Pazit će da junior uvijek stavlja kacigu kada se vozi na skateboardu, da bude dobar učenik i da se kloni droga. Ali, njegovo srce ubrzano kuca kada se njegovo dijete nađe na sportskom terenu ili plesnom podiju. Muškarcima je najviše stalo da njihova djeca budu uspješna u svim poljima, oni su sretni kada su njihova djeca sretna.

Strahuje od neuspjeha u krevetu

Jedan od najvećih strahova kod muškaraca jeste strah od seksualne impotencije. Činjenica je da će jedan od deset muškaraca imati problema sa erektilnom disfunkcijom, u određenom periodu svog života, te da ostalih devet muškaraca imaju dobar razlog za brigu.