lifestyle
0

Catherine Deneuve glavna gošća na humanitarnoj manifestaciji "The Life Ball"

Sarajevo-x.com
Francuska glumica, Catherine Deneuve, će prisustvovati dobrotvornoj gala večeri koju priređuje organizacija "The Life Ball", koja će biti upriličena u Austriji tokom ovog mjeseca.

"The Life Ball", koji inače organizira fondove za pomoć različitim organizacijama koje pomažu i rade sa ljudima koji su ili HIV pozitivni ili žive sa AIDS-om, je najveći dobrotvorni događaj u Evropi koji se dešava svake godine počevši od 1993.

Catherine Deneuve će predstaviti " Life Ball Crystal of Hope", nagradu koja će biti dodijeljena organizaciji "Doktori bez granica". Novac od ove nagrade će biti uložen u "SAMBA" projekat koji je posvećen ranom otkrivanju HIV-a kod beba.

[SLIKA]1[/SLIKA] Catherine Deneuve

"The Life Ball" je poznat po ekstravagantnim kostimima koje nose njegovi gosti. Prošle godine, na ovoj manifestaciji su se pojavili: Liza Minelli, Elton John, Heidi Klum i Donatella Versace, a prikupljena sredstva su iznosila više od 550.000 dolara.

Catherine Deneuve predstavlja jednu od najvećih zvijezda, ne samo francuske, nego i svjetske kinematografije. Ova Parižanaka, rođena 1943. godine, svjetsku slavu je stakla nizom uloga koje je ostvarila na filmskom platnu počevši od 60-ih godina, pa sve do dana današnjeg.

Pored, Catherine Deneuve, gosti ove godine će biti i: Sharon Stone, Naomi Cambell, te pop zvijezda Anastacia.