Udruženje Marathon
128

Budite dio najvećeg humanitarnog treninga na Vrelu Bosne i poklonite paketić

Klix.ba
Udruženje Marathon poziva još jednom sve trkače, trkačice i sugrađane koji žele obradovati mališane u Kantonu Sarajevo da im se pridruže i doniraju paketić u nedjelju 10. decembra 2017. godine, na parkingu na početku Velike aleje u 10 sati.

Mališane iz socijalno ugroženih porodica obradovat će i ove godine članovi Humanitarne organizacije studenata "Ruku na srce“ koji unazad šest godina organizuju podjelu novogodišnjih paketića za djecu do 14 godina u sklopu projekta "Nijedno dijete bez paketića".

Udruženje Marathon će i ove godine u okviru redovnih nedjeljnih treninga na Vrelu Bosne podržati akciju i pozvati svoje članove, simpatizere i sve sugrađane dobre volje da doniraju slatkiše, igračke, školski pribor, higijenske potrepštine za različite uzraste (pelene, četkice za zube i slično) i sve što može donijeti osmjeh na lice jednom djetetu. Sve prikupljene donacije će se uručiti predstavniku Udruženja "Ruku na srce" neposredno nakon treninga.

Iz Udruženja Marathon poručuju da su članovi Udruženja iskazali veliki interes za akciju te da očekuju najveći odziv do sada i lijepo druženje uz muziku, trčanje, šetnju i što je najvažnije darivanje mališana. U nedjelju su svi dobrodošli, a ovo je odlična prilika da lijepim djelom ispratite posljednje dane 2017. godine.

Ukoliko imate pitanja o ovoj humanitarnoj akciji trkača i trkačica obratite se putem Facebook stranice udruženja Marathon ili putem emaila: [email protected].