lifestyle
191

Britanska supermama odgaja 16 djece, radi u pekari i piše blog

Klix.ba
Tridesetosmogodišnja Britanka Sue Radford ima devet sinova i sedam kćerki. Porodica Radford je najveća u Velikoj Britaniji, a supermama Sue stiže čak i pisati blog na kojem savjetuje druge roditelje kako odgajati djecu.

The Radford Family Blog mjesečno posjeti više od 100.000 osoba. Na njemu mogu naći savjete za roditelje te jednostavne recepte za jela. Njen blog ušao je u finale blogerskog takmičenja za MAD Blog nagradu Velike Britanije.

"Počastvovana sam. Blog sam počela pisati 2013. godine jer je to bio način da sačuvam uspomene na odrastanje moje djece. To što sam u finalu znači mi mnogo i cijela porodica je ponosna na mene", rekla je Sue.

Sue i njen suprug Noel (41) žive u devetosobnoj kući u Morecambeu. Bili su dio reality showa "16 Kids and Counting" koji je emitiran na Channelu 4.

Na Sueinom blogu može se pronaći i srceparajuća priča o gubitku bebe, 17. djeteta, prošlog septembra nakon pobačaja.

"Bila sam na ultrazvuku. Moje oči su bile fiksirane na ekran kako bih prvi put vidjela lijepu malu bebu. Tada smo ugledali male ruke i noge, a onda mi je srce puklo jer sam shvatila da nema otkucaja njenog srca. Nikada nisam osjetila tako veliku bol. Ništa vas ne može pripremiti na nešto tako i ne mogu izbaciti sliku svoje bebe iz glave. To će živjeti sa mnom zauvijek", napisala je Sue.

Par se vjenčao kada je Sue imala 17 godina. Prvog sina Chrisa dobili su 1989. godine kada je Sue imala samo 14 godina, dok još nisu bili u braku, a najmlađi Casper je došao 2012. godine. Osim njih imaju Sophie (19), Chloe (18), Jacka (16), Daniela (14), Lukea (12), Milliea (12), Katie (10), Jamesa (9) Ellie (8), Aimee (7), Josha (5), Maxa (4) Tillyja (3) i Oscara (2).

Imaju privatnu pekaru i ne primaju socijalnu pomoć.

"Znam da ljudi često bulje u nas. Ali ne razumiju da smo mi veoma posvećeni", rekla je Sue.