lifestyle
0

Britanci hoće Homera Simpsona za predsjednika Amerike

NINA
Homer Simpson, lik iz poznate crtane serije "Simpsons", možda nije idealan otac, ali je osvojio srca britanskih TV gledatelja koji žele da on bude sljedeći predsjednik Amerike, rezultati su ankete koju je proveo britanski list Times, a prenosi Reuters.

Bivši predsjednik Amerike George Bush stariji jednom prilikom je izjavio da se američka porodica treba prije ugledati na "Waltone (porodice iz popularne američke serije iz 70-tih godina), a ne na Simpsone". Britanski TV gledatelji, kako rezultati provedene ankete pokazuju, misle posve drukčije.

Dok Amerikanci razmišljaju o obećanjima protukandidata Georgea Busha i Johna Kerryja o rješavanju pitanja poreza i sigurnosti u zemlji, britanski TV gledatelji su se složili da Homerov predizborni slogan bude "Nećemo veliku vladu, samo velike brojeve hlača".

U predizbornom programu koji su za časopis "Times" napisali scenaristi serije "Simpsons", crtani junak se također zaklinje: "Ukoliko dođem na vlast, obećavam da će biti manje nuklearnih katastrofa, nego dok sam radio na mjestu inspektora u nuklearnoj elektrani".

Homer je dobio 24 posto glasova u anketi u kojoj je sudjelovalo više od 2.000 ljudi. Drugo mjesto zauzeo je Joshua Bartlett, predsjednik Amerike iz serije "Zapadno krilo", koga igra slavni glumac Martin Sheen.