U NPS
87

Bosna Sunce Osiguranje nagradilo dame u nastavku kampanje "Živi zdravije i sigurnije"

(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bosna Sunce Osiguranje u nastavku kampanje "Živi zdravije i sigurnije" u Narodnom pozorištu u Sarajevu pripremilo je mnoga iznenađenja pripadnicama ljepšeg spola.

U Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je održano još jedno druženje Ladies In. Ovaj događaj svaki put nosi neku važnu poruku, a ovoga puta je to podizanje svijesti o zdravlju, očuvanju i briga o istom. Na ideju da se baš ovom prilikom govori o zdravlju i redovnim pregledima došla je Aida Hažibajrić, PR BSO i PSA koja se i obratila svim damama.

"Želja nam je da u svojim redovnim obavezama i terminima imate i onaj upisani za sistematski pregled, da ga postavite na listu prioriteta br. 1, da ga ne zaboravljate. Mi vam ne možemo pokloniti zdravlje to niko to ne može, ali vas možemo potaknuti da vodite brigu o istom jer samo zdravi možete sve, zdravi ste bitni onima koje volite, a mi vas volimo", kazala je Hažibajrić.

BSO je od novembra prošle godine započeo ovu kampanju, a sve je počelo druženjem ljekara Poliklinike Sunce Agram u tramvaju kada su cijeli dan kružili i davali besplatne savjete i preglede. U istom duhu su nastavili početkom godine poklonivši sedmoj sili upravo police dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, što je bio više nego velikodušan i human potez.

"To je bio način da se zahvalimo svima onima koji su nas pratili godinu dana, koji su napisali pa bar jedno slovo o nama. Mi generalno nastojimo pobjeći od stereotipa tako da naši nazovimo ih eventi i pokloni nisu stereotipni a sedma sila je za nas iznimno važan faktor i želimo da su nam prije svega svi zdravi i sretni, ponosni smo na naš profesionalni i veoma prijateljski odnos prije svega", dodala je Hadžibajrić.

Ujedno u novom izdanju Magazina Ladies In, drugog po redu, dr. Nina Jurić, inače klinički citolog iz PSA ukazuje upravo na redovitost pregleda, ukazuje na impozantne statističke podate i dr. Jurić je bila ta koja je uz Aidinu pomoć otkrila o kojem je iznenađenju bilo riječ. Prije nego su dame u sklopu predivne večeri pogledale predstavu, nagrađene su vaučerima za ginekološki pregled i papa test.