|

Bosanski fotograf vjenčanja među 50 najboljih na svijetu

Bosanski fotograf vjenčanja među 50 najboljih na svijetu
352
A. P.
18.12.2019. u 14:19
17
komentara
352

dijeljenja
Bosanski fotograf vjenčanja među 50 najboljih na svijetu Midhat Mulabdić
Midhat Mulabdić, sarajevski fotograf koji trenutno živi i radi u Hrvatskoj i stoji iza brenda Benedetto Lee, našao se na listi 50 najboljih fotografa vjenčanja na svijetu.
Nakon prošlogodišnje Best of Wedding photography 2018 izbora svjetske fotografske zajednice Lookslikefilm, te ovogodišnje nominacije za Top 30 Rising stars njujorškog magazina Rangefinder, danas je ponovno stigla vijest iz Sjedinjenih Američkih Država.

Svake godine, već 11 godina zaredom, Junebug Weddings odabire top 50 vjenčanih fotografija iz cijelog svijeta, a ove godine među 50 najboljih izabrali su i fotografiju našeg fotografa Midhata Mulabdića.

Nagrađena fotografija (Foto: Midhat Mulabdić - Benedetto Lee) Nagrađena fotografija (Foto: Midhat Mulabdić - Benedetto Lee)


Hiljade fotografija vjenčanja se snimaju svake godine širom svijeta, a na ovom takmičenju bude više od 10.000 prijava. Ući u finalnih 50 nije nimalo lako.

"Poslao sam nekoliko radova i, iskren da budem, pored potajnog nadanja, nisam očekivao da ću doći do finalne selekcije. Većina fotografa pošalje dobre radove, ali samo nekolicina njih uspije proći nekoliko krugova glasanja. Za finalnu selekciju traže se jedinstvene fotografije koje bude emociju, koje se pamte i koje vas tjeraju da se na neko vrijeme zaustavite", kaže Midhat.

Kolaž (Foto: Midhat Mulabdić - Benedetto Lee) Kolaž (Foto: Midhat Mulabdić - Benedetto Lee)


Njegova fotografija “Every girl's dream” je nastala na vjenčanju u Švicarskoj.

"Uvijek se trudim prikazati 'standardne' stvari i događanja vjenčanja na drugačiji način, posebno kada se radi o cipelama ili sličnim detaljima kojima nedostaje ljudski faktor da bi dobile veći značaj. S obzirom da su cipele bile poznatog dizajnera Louboutin, mlada je željela da ih obavezno ufotkam", dodao je.

Foto: Midhat Mulabdić - Benedetto Lee Foto: Midhat Mulabdić - Benedetto Lee


Kako je i sam otac dvije kćeri, njihova fascinacija općenito cipelama i time da jednog dana budu u vjenčanici ga inspirisala da uradim ovakvu fotografiju.

"Nedugo nakon nastanka ove fotografije sam fotografirao mladu na istom mjestu. Super je kada stavite te fotografije jednu pored druge u album, to dodatno ispriča priču", istakao je nagrađeni autor.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...