Prava ljubav
1.9k

Bosanka Nadi Hasandedić se udaje za 34 godine starijeg multimilionera Nevillea Crichtona

Klix.ba
Australski multimilioner Neville Crichton napravit će vjenčanje godine o kojem već pišu svi australski mediji. Crichton će se oženiti Nadi Hasandedić koja je porijeklom iz BiH. U vjenčanje će biti uloženo čak milion dolara.

Nadi je menadžerica u Christian Dioru, ima 38 godina, a njen dragi 72, što je mnogima čudno i smatraju da s njim nije iz ljubavi. Njih dvoje ne mare za priče i uživaju zajedno u svakom trenutku te sve bilježe na društvenim mrežama.

Vjenčanje godine bit će održano 13. maja u velikoj dvorani Univerziteta Sydney.

Ono po čemu će ga svi zapamtiti jeste mladoženjin poklon ovoj obrazovnoj ustanovi staroj 167 godina - novi unisex toaleti koji će koštati 20.000 dolara.

Crichton i njegova lijepa zaručnica Nadi odlučili su napraviti nove toalete i renovirati stare zbog velikog broja gostiju. Nakon što su njegovi ljudi pregledali prostor koji je stavljen na listu kulturne baštine, utvrdili su da toaleti ne izgledaju primjereno pa je ponudio da plati nove.

Studenti su oduševljeni ovom odlukom i zahvalni su multimilioneru na ovom daru.

Crichton se obogatio uvozom automobila, od čega je zaradio 400 miliona dolara. Nedavno je prodao i svoju luksuznu kuću vrijednu 60 miliona dolara te je kupio vilu vrijednu 33 miliona dolara u kojoj će živjeti sa suprugom.