{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bližimo li se besmrtnosti?

20.7.2003. u 12:58
0
0
Bližimo li se besmrtnosti?
0
Bližimo li se besmrtnosti?
Željeli biste živjeti sto godina ili pak više? Naučnici otkrivaju da to uskoro neće biti tako nemoguće.
Oni tvrde da će dosadašnja i buduća znanstvena dostignuća jednog dana omogućiti ljudima da produže svoj životni vijek na 120 do 180 godina!

"Mislim da kucamo na vrata besmrtnosti", izjavio je Michael Zey, univerzitetski profesor koji je dosad napisao dvije knjige o budućnosti. "Smatram da će se ta predviđanja ostvariti do 2075. godine, a to je još konzervativno mišljenje."

Naime, prema njihovim tvrdnjama, napretci ostvareni na području manipulisanja ćelijama i genima, kao i razvoj nanotehnologije, omogućit će ljudima da prevaziđu granice životnog vijeka koje sada postoje. Ono što je prije bilo naučna fantastika, sada je svarnost.

Skeptici ipak tvrde da ljudsko tijelo naprosto nije napravljeno da izdrži 120 godina. Čak da to i uspije, ostaje pitanje kvaliteta života. Da li bi ljudi tog životnog doba bili dovoljno zdravi da žive kvalitetno?

Najstarija osoba na svijetu, Jeanne Louise Calment iz Francuske, preminula je u 122. godini života koja je u posljednjim godinama života bila prilično oslabljena, a imala je i težih problema sa vidom i sluhom.

Cyber sex je prevara?

21.07.2003. u 15:12

Ne pij, dok vježbaš!

19.07.2003. u 12:10
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: